Är på plats i Burseryd sedan igår kväll och känner mig redo för två lopp i Seniorcupen, Södra Hestra Sparbanks GP och Västboloppet. Har provkört Västbobanan och kan konstatera att det lär bli ett utslagsgivande race. Hoppas på finfina ben idag och imorgon!

Även om det är först i eftermiddag som det vankas GP, är det skönt att ha klarat av resan dagen innan. Sex timmar vid ratten och allmän resstress känns inte som bästa uppladdningen… Nu har jag fått förbereda mig i lugn och ro och kan kolla lite på de andra tävlingsklasserna för att få en uppfattning om GP-banan. Min förhoppning är att visa samma takter som på Hammarös GP och Skandis GP – båda loppen slutade med fjärdeplatser. Precis som alltid på dessa varvbanor kommer nyckeln vara att hålla sig långt fram.

Som kombinerad benväckning och ”recon” körde jag Västbobanan igår. 18  km (5 varv för oss seniorer) som består av drygt 4,5 km grusväg. Banans riktiga utmaning bör bli grusvägssektionen på över 3 km som kryddas med ett antal branta backar. Jag utgår från att fältet kommer spricka förr eller senare och ska man ha något med topplaceringarna att göra går det inte att sitta passiv.

Ni som efterfrågar resultatmål kommer återigen bli besvikna – helt enkelt för att jag inte har sådana mål. Det som avgör om jag är nöjd eller ej med en insats är hur väl jag spelade mina kort. Om känslan efteråt är att jag fick ut max av min dagsform kan jag känna mig tillfreds med prestationen. Exempelvis var jag glad över 11:e plats på Östgötaloppet medan åtta på Hammarös linje var en missräkning för att jag körde uselt avslutningskilometern.