Under dagens träningspass började fröken fundera… Jo, det händer! Om ni frågar coachen funderar fröken för mycket.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det fröken funderade på medans hon bland annat svingade det blå klotet (usch) var den senaste FB utmaningen ”100 pass innan midsommar”. Den har säkert många nappat på ute i landet. En del som är vana och träna och andra som bestämt sig för att komma igång efter jul och behöver en utmaning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cykelpass framförallt i Spanska berg kräver återhämtning! Om man är fröken

Frökens spontana reaktion var att ansluta sig. Men, sedan slog frökens praktiska sida till – 100 pass till midsommar blir drygt 4 pass i veckan under förutsättning att man inte är sjuk någon endaste vecka. (Jo fröken räknade – hon gillar att räkna). Hm… det är en ”jäkla” massa pass. Helst eftersom fröken kallt räknar med minst en förkylningsvecka under terminen.

Hade det varit 100 timmar till midsommar och fröken hade varit med direkt. Inga problem! Men, nu var det pass… och när cykelsäsongen kommer igång och fröken cyklat ett pass på 2-4 timmar krävs det vilodagar. Helst när cykelpasset skett i spanska berg…. Slutsatsen är att antal pass passar dåligt för fröken, mil och timmar är mer intressant.

Men, nu hejar fröken på alla som anslutit sig. Fast det verkar som om många i frökens omgivning inte har anslutit sig: coachen, skolans idrottslärare, lilla ettermyran, cykelkompisarna Å och S samt kollegan A. Undrar just vad deras ursäkt är?