Nyårsdagen – dagen för att ligga och sova länge, beställa hämtpizza och fundera på hur man ska hålla sina nyårslöften. Känns beskrivningen igen? Den stämmer inte för fröken och coachen. Nej, vi har fått testa en NY nyårsdagstradition.

I väntan på start

Klockan 11.00 gick startskottet för den traditionella nyårsdagscyklingen uppför Desierto – en 7 kilometer lång stigning som ingick i senasta Vuelta Espana. Spanjorerna vet hur man roar sig – eller vad man ska kalla det.

Det finns ingen officiell arrangör till arrangemanget, men trots det stod det flera hundra cyklister nedanför stigningen när vi anlände klockan 10.45. Det är ingen tävling, inget lopp utan bara en massa cyklister som åker uppför berget. GALET men häftigt.

 

Fältet har spruckit upp i de rejäla stigningarna – lovar att MÅNGA var efter fröken.

Prick klockan 11.00 började alla cykla. Det var gamla, unga, män och kvinnor och MTB, racer och elcyklar, allt i en salig blandning. De första två kilometrarna uppför, när alla var samlade, tog vi upp hela höger sida om vägen. Inte en chans för någon bil att köra om….

Efter ett par kilometer sprack fältet upp och olika grupper bildades men uppe på toppen samlades alla ihop igen och det var glada miner och en massa prat i det fantastiska cykelvädret. Snacka om kickstart på det nya cykelåret 2017.

En NÖJD fröken

Kan ni tänka er att något liknande skulle kunna inträffa i Sverige – flera hundra glada cyklister som samlas och bara cyklar tillsammans utan några följebilar, tillstånd eller tjat om raka led?

För fröken var det här en cykelkick! Blir svårt att toppa.