Det har varit en händelserik första dag på vårt Mallorcaläger. Morgonen inleddes med att det kom en alldeles för liten taxi, det fortsatte med att tre av fyra cykelväskor ej dök upp i Palma och på min solocykling blev det – inte helt oväntat – en ganska ordentlig felkörning. Nu är alla cyklar på plats i alla fall och imorgon börjar det på riktigt.

Vi fick oss en riktig antiklimax när vi inväntade bagaget i förmiddags. De vanliga väskorna kom som de skulle medan specialbagaget drog ut på tiden. Slutligen kom min otympliga cykelväska, men det var allt också. När vi vände oss till informationen visade det sig att vi hade tre cykelväskor kvar på Arlanda. Som vi hade snackat om att sticka ut tillsammans idag, med väder för bara ben, en lång vinter bakom sig och 100% cykeltagg var vi som kalvar som skulle ut på grönbete – och så blev det inget grönbete.

Jag som hade turen att få ned min cykel som jag skulle kunde i alla fall ta en tur här på eftermiddagen. Det blev ett snällt rullpass som skulle landa på 7-8 mil, om inte det oundvikliga skedde, att jag körde fel. När jag började närma mig Palma igen hade jag inte bättre koll än att vi bodde nere i hamnen, men vart längs den flera mil långa strandstreetan som hotellet låg hade jag givetvis noll koll på. Efter att ha virrat runt lite i stan trodde jag mig vara hemma när jag skymtade segelmaster. Dock blev jag konfunderad när jag kom ned till hamnen; det var bebyggelse så långt jag kunde se åt båda hållen. Det blev helt enkelt att chansa, jag tog riktning söderut. Korsade mig fram bland cyklister, inlinesåkare och fotgängare på cykelvägen en bra bit, till slut gav jag upp och åkte åt andra hållet istället. Det blev en redig sväng norrut i hamnområdet, jag hann passera någon utsiktsplats och se åsnor innan jag insåg att jag inte skulle hitta för egen maskin. Jag haffade en taxichaufför, beklagade mig över mitt lokalsinne och visade adressen. ”It´s far away, about 20 kilometers in that direction”, sade han när pekade däråt jag redan hade varit. Jag tackade för hjälpen, vände surt om igen och tryckte på så fort jag vågade utan att riskera att krascha på cykelbanan. Lagom tills det mörknade på rejält var jag tillbaka på vårt hotell. Jaja, nu vet jag hur Palmas hamn ser ut, alltid något;).

Lägger även upp dagen i bilder på min facebooksida, se här.