Debatten om att fredagsmys gör oss rundare och får en hel generation att förknippa ”mys” med socker har rasat ett tag i media. Vet inte om det var den debatten eller något helt annat som fick coachen att erbjuda sig att vara frökens ”hare” på kvällens tempoträning. Det gjorde garanterat rundan allt annat än bekväm kan jag tala om.

För första gången, i vår, planerade jag för att försöka trycka på rejält – med frökenmått mätt. Gamla E18 i Enköping är perfekt för detta ändamål.

Coachen drog och fröken efter (en klassisk bild). Han var INTE nöjd med mig på utvägen. Hur jag än försökte hittade jag inte rätt position bakom honom i den sneda motvinden. Vilket fick coachen att muttra …. När vi ÄNTLIGEN vände var han inte så glad på fröken. Men, han blev gladare på tillbakavägen när fröken hittade spåret och orkade trycka på. Han till och med ropade ”bra kört” några gånger. (Kors i taket.)

Blev cirka 30 km/h från dörr till dörr, trots en lugn start och avslutning. Kanske jag inte är helt körd när allt kommer omkring!

Men, om det är fredagsmys att cykla i isande kall vind med snoret rinnande från näsan? Det vete sjutton! Chips i soffan har nog sina fördelar…..