Fy sjutton för elcyklar! Vad nu då tänker ni, en cykelfröken borde väl gilla alla sorters cyklar. Nej, den här cykelfröken gillar inte elcyklar. De är förrädiska! Namnlös

På dagens kylig och ”höstiga” efter jobbet runda, får fröken syn på en cyklist med en kärra efter cykeln. Cyklisten med kärran är långt framför fröken. I vanliga fall ska fröken snabbt och enkelt komma ikapp denna cyklist. Men, nu märker fröken till sin förvåning att hon bara ytterst långsamt närmare sig ”ekipaget” framför sig. Hur tror ni det känns?

Någon sitter rakt upp i sadeln med kärra bakom sig och ser ut att trampa hur lätt som helst och fröken sliter där bakom och närmar sig ytterst långsamt. Kan meddela att detta inte var bra för varken självförtroende eller humör. Först när fröken genom en riktig kraftansträngning kommer ikapp och kör om ser hon det är en ELCYKEL!

Vore det för mycket begärt om alla elcyklister var tvungna att ha en skylt bakpå sin cykel där det står ELCYKEL stort och tydligt. Det skulle bespara fröken en hel del dåligt humör och fula ord.