OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Precis innan sammanbrottet

Sämst idag var fröken och bäst var coachen, så det var bra spridningen i vårt team kan man säga.

Coachen och fröken skulle gå på Velodromkurs i Borlänge. Det var coachen, fröken och sju andra män i varierande ålder samt en bestämd manlig ledare. Var var alla kvinnliga cyklister kan man fråga sig?

Först var det teori, inga problem. Inte ens för fröken. Sedan blev det val av cykel och även här var fröken med.

Ute på banan var det först bara att rulla i säkerhetsområdet längst ned. Kändes ovant eftersom cykeln har fast nav, inga bromsar och inga växlar. Det gäller alltså att trampa hela tiden – även när man ska stanna. Fröken klarade av att rulla i säkerhetsområdet och att stanna. Klarade även av det ljusblåa området – côte d’Azur – lutar tydligen 16 grader.  Men, sedan var det stopp.

Fröken skulle ha behövt rullat i lugn och ro tills hon kände sig säker på dessa två områden och blivit överens med cykeln. Men, nu slängdes två nya moment in direkt, i form av koner och att man skulle upp högre på långsidorna – efter max 10 minuters cykling. Fröken bröt ihop och klev av cykeln och kom aldrig upp på den igen. Var helt enkelt för skraj! Hade behövt individanpassad studier som vi säger i skolans värld.

Förresten kan det vara orsaken till att jag var ensam kvinna? Kursen kanske inte riktigt var anpassad för medelålders mesiga cykelfröknar? Eller är jag verkligen en så usel cyklist…..???

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coachen i farten

Fick full skolgympakänsla = kan inget fysiskt och är garanterat sämst. Det var länge sedan den känslan slog till med 100%. Men, nu är det fysiska självförtroendet klart i botten IGEN. Fan!

Männen i gruppen och ledaren fortsatt glatt sin kurs utan fröken och cyklade på. Blev en vurpa men som tur var blev det inta allvarliga skador – Velodrom som all cykling är farlig om man inte är säker på det man gör. Kan det möjligen vara så att inte ens alla män hann lära sig alla moment i det tempot?

I slutet av kursen blev det lite tävling – flygande varv. Coachen satte alla övriga kursdeltagare på plats och fick klart bäst tid 13,74. Ingen annan var under 15. Så coachen blev bäst! Alla fall någon i familjen som sköter sig.