Tuna Cycling Tour, eller TCT som vi brukar säga, är över för i år. Gårdagens långkörare och den efterföljande festen på Dala Airport avrundade en riktigt rolig säsong av träningstävlingar. Jag körde alla 34 race, var topp fem varje gång och blev totalsegrare före Janne Jakobsson, vinnaren de senaste två åren.

Efter en ganska trög start på TCT:andet – med tuff konkurrens från omöjlige Sonesson, snabbe ”Blomman”, bröderna Lundmark och MTB-kungen Burman – började det lossna under sommaren. Det var först på nionde loppet som första segern kom, men när jag väl började vinna kom ofta segrarna i stim. När vi var mer än halvvägs genom serien, med idel topp fem-placeringar, satte jag upp ett mål för mig själv. Jag siktade på att plocka poäng varje vecka, alltså bli som sämst femma på loppen. Ett antal gånger, i synnerhet när ungtupparna var med, var det riktigt kämpigt, men jag lyckades alltid vara bland de första över mållinjen.

Resultatsummering:

1:a 8 st

2:a 10 st

3:a 7 st

4:a 6 st

5:a 3 st

Att jag har haft denna jämnhet från maj till oktober ser jag inte som att jag har någon exceptionell talang för att hoja. Min ”talang” i år har väl varit att jag har varit duktig på att lyssna på kropp och knopp. I och med att jag hållit träningsbelastningen på en så jämn nivå och aldrig kört några toppningsupplägg har jag aldrig haft några djupa svackor. De gånger som jag har känt mig sliten har det i allmänhet räckt med någon vilodag/fikarull för att komma tillbaka till en okej nivå. Och framförallt har jag hållit träning/tävlande/inställning på en sådan nivå att jag har haft roligt under hela säsongen.

Ett stort till alla inblandade för årets TCT-säsong. Ett extra stort tack till cupgeneralen Daniel Ekström som gör detta möjligt!