Pearl Izumi MTB – Tävling

Pearl_Izumi_MTB-Logotype

Pearl Izumi MTB – Tävling Söndagen den 14 maj

Den andra upplagan av Pearl Izumi MTB tävling hade ca 150 deltagande elitåkare och vanns av Jonas Ahlstrand och Isabelle Söderberg. Efter den fantastiska feedback vi fick på vår bana hoppas vi på ännu fler elitåkare 2017

Starttider, uppdaterad information, se nedan länk

Starttider från kl 09.00 (Tävlingen startar kl 09.00) Söndagen 14 maj. 2017-05-08: Se uppdaterad information

Banan


Ladda ned GPX-koordinater för Pearl Izumi MTB-loppet, till din cykeldator med GPS. (ZIP-38Kb)

Jämnt fördelade prispengar

Till 2017 har vi fått hjälp av en sponsor och därmed kommer vi erbjuda samma prispengar till damerna som till herrarna och därmed är den totala prissumman uppe i 74 000 kr, Nu hoppas vi att det kommer ännu fler tjejer till Pearl Izumi MTB – Tävling

Till herrklassen utbetalas för motsvarande placering:

  1. 20 000 kr
  2. 10 000 kr
  3. 5 000 kr

Till Damklassen utbetalas för motsvarande placering:

  1. 20 000 kr
  2. 10 000 kr
  3. 5 000 kr

Spurtpriser

Skandisloppet-MTB kommer även att innehålla WTT spurtpris i vardera klass och det avgörs efter ca 15 km uppe på Col de Sunnersta. Först upp i respektive klass vinner 2000 kr.

Depåer och servicestationer

Banan kommer att innehålla två depåer och servicestationer, egen service som sker utanför dessa platser kan resultera i att deltagaren diskvalificerar sig i tävlingsklassen. Om något händer utefter banan får deltagaren själv reparera cykeln alternativt ta sig till någon av servicestationerna, om så inte går ber vi deltagaren att kontakta närmsta funktionär som ser till att deltagaren transporteras till start och mål området.

Langning

Fr o m 2017 så kommer Skandisloppet tillåta fri langning utefter hela tävlingsbanan.

Klasser

Tävlingsklass – engångslicens eller  årslicens (för att se godkända licenser var vänlig ta del av www.scf.se – minimum baslicens) samt föreningstillhörighet (cykelklubb)

  • Herrar födda -02 (15 år) eller tidigare
  • Damer födda -02 (15 år) eller tidigare

Ladda ned PM för Pearl Izumi MTB Tävling

Ladda ned PM-PEARL-IZUMI-MTB-TAVLING-2017-v2 (PDF-184kb)

PM information finns även på sidan PM – MTB Tävling

Startavgift – tävlingsklass

Startavgift tävlingsklass:  645 kr

Efteranmälan 2 – 14 maj

Det kommer att finnas möjlighet att efteranmäla sig ända fram till tävlingsdagen, dock tillkommer en kostnad på 100:- samt eventuell endagslicens.  Efteranmälan sker i UNT Bike Weekends kansli på Borggården, Uppsala Slott. Medtag handling som visar att ni tillhör en cykelklubb.

Max antal startande

UNT Bike Weekend har satt ett maximalt deltagarantal till 1500 åkare på Skandisloppet MTB. Detta inkluderar även motionärer.

Licens

Deltagare i tävlingsklassen har krav på att ha minst endagslicens och föreningstillhörighet. Engångslicens och föreningstillhörighet kan köpas på kansliet beläget på Borggården, Uppsala Slott, under UNT Bike Weekend. Motionsklassen har inget krav på licens eller föreningstillhörighet.

Start

Starten sker på Dag Hammarsköldsväg nedanför Uppsala Slott, Söndagen 14 maj 2017 med första start kl 09.00. Det kommer att finnas två startled. Det första startledet kommer att innehålla alla deltagare i tävlingen och det andra startledet omfattar alla dem som anmält sig till motionsloppet. Tidsdifferens kommer att finnas mellan starterna.

Nyhet: Pearl Izumi MTB – Tävling har blivit seedningslopp för Cykelvasan.

Allt du behöver göra är att ange ditt vasa-id när du anmäler dig. Du hittar ditt vasa-id under mina sidor, personuppgifter på www.vasaloppet.se. Gäller för vår långa sträcka, tävling och motion. Lycka till i jakten på startfållor!

Cykel

I tävlingsklassen är endast mountainbike tillåtet enligt Svenska Cykelförbundets regler, medan alla cyklar är tillåtna i motionsklass. Vi rekommenderar starkt att även motionärerna använder sig av en mountainbike p.g.a. banans utformning. UNT Bike Weekend tar inget ansvar för utrustning som eventuellt skadas under loppet.

Återbetalning

För Skandisloppet-MTB sker ingen återbetalning då anmälan är bindande. Vid extrema fall kan en viss del återbetalas. UNT Bike Weekend rekommenderar startande att teckna Folksams försäkring  ”Startklar”, där en del av startavgiften återbetalas mot uppvisande av t.ex. läkarintyg. Vid händelser som UNT Bike Weekend inte kan råda över, så som naturkatastrofer, krig eller dylikt vilket orsakar att arrangemanget ställs in, återbetalas 75 %  av startavgiften till de anmälda.

Försäkring

Motionsloppet och tävlingen är sanktionerat av SCF och en grundförsäkring tecknas för alla deltagare. I övrigt se Startklar.

Efter tävlingen

När loppet är genomfört så kommer det att finns möjlighet att skölja av utrustningen på Studenternas IP, mat och medalj kommer att delas ut till alla deltagare.

Om oss

Tävlingen arrangeras av UNT Bike Weekend och CK Uni. För mer information eller frågor kontakta oss på info@skandisloppet.se