Satsningen på att utveckla världens äldsta cykeltävling fortsätter. Den 10:e maj kommer Roberto Vacchi till UNT Bike Weekend.

Vi på UNT Bike Weekend är väldigt glada att Roberto vill komma till oss igen och vara speaker för vårt motionslopp Skandisloppet – Alla kan cykla och ”106th Scandinavian Race in Uppsala 1909-2014” . Tävlingen är med sin 105-åriga tradition världens äldsta cykeltävling i obruten följd och dessutom Sveriges enda representant på europatouren för herrar.

För de flesta är namnet Roberto Vacchi synonymt med cykel efter hans många år som kommentator på Eurosports sändningar från cykeltävlingar runt om i världen. För oss är Robertos deltagande ytterligare ett sätt att visa att vi satsar på att utföra en cykelhelg i världsklass.

UNT Bike Weekends arbete för att utveckla både cykelsporten och arrangemanget i Uppsala uppskattas av Roberto som själv deltog i loppet då han var aktiv cyklist. Han ser därför fram emot att åter komma till Uppsala och vara kommentator till tävlingen där de svenska elitcyklisterna och många utländska proffs skall göra upp vem om segern på årets upplaga av Scandinavian Race.

UNT Bike Weekend förenar proffs, motionärer och barn i världens äldsta cykellopp. Vi brinner för cyklingen på alla nivåer, för gemenskapen, folkhälsans och miljöns skull.

Vi ses den 10:e maj!

Besök Robertos officiella FB-sida på adressen –
https://www.facebook.com/pages/Roberto-Vacchi-Official/124374647684987?fref=ts