UNT Bike Weekend fortsätter att bredda Sveriges tredje största cykelevenemang!

I år lägger vi till ett mountainbikelopp, Pearl Izumi MTB. Därmed har vi Sveriges bredaste utbud för landsväg och mountainbike med fyra motionssträckor, fyra elittävlingar och barnens egen dag med Pelle Svanslös cykeldag. Naturligtvis toppar vi det traditionsenligt genom att för 107:e året i följd arrangera världens äldsta cykeltävling och Sveriges enda Europatourtävling för herrar!

Pearl Izumi MTB kommer att ha två klasser, en för motionärer och en för tävlande. Banan mäter 51 km och kräver en rejäl arbetsinsats. Beräknad tid för en medelmotionär är 2,45–3 timmar. Liksom för övriga lopp under UNT Bike Weekend kommer start och målgång att äga rum vid Uppsala slott.

I ett försök att höja statusen för cykelsporten i allmänhet och MTB i synnerhet kommer Pearl Izumi MTB att erbjuda en total prissumma om 53 000 kr.

”Det här är en del av satsningen som inleddes 2013 för att göra UNT Bike Weekend till ett givet val att öppna säsongen med. Vi är otroligt glada att få draghjälp av en sådan stor aktör i cykelbranschen som Pearl Izumi. Med Pearl Izumis hjälp och kunskap går vi en ljus framtid till mötes”, säger Morgan Blom, projektledare för UNT Bike Weekend.

”Pearl Izumi växer i Sverige och vi har under tid sökt ett större evenemang att samarbeta med och det känns otroligt roligt att vi äntligen hittat Skandisloppet som passar perfekt in i vår satsning.  Att det sen går av stapeln på vår hemmaplan i Uppsala är väldigt roligt. Vi är stolta att få ingå i detta samarbete och hoppas vi kan hjälpa till att göra detta till en stor folkfest”, säger Rikard Ohlsson, marknadskoordinator Team Shimano

”Att få skapa ett helt nytt MTB-lopp i vår egen hemstad är ett oerhört kul uppdrag. Kombination med start mitt i stan och ta del av våra grymma MTB-leder ute i våra skogar gör att vi hittat en riktigt bra bana. Det ska bli spännande att se hur åkarna attackerar vårt spurtpris, ’Col de Sunnersta'”, säger Juha Kotilainen med en glimt i ögat, ordförande för CK Uni

”Jag har kört banan en hel del varv och jag kan säga att det finns skäl att inte gå ut för hårt. Ser en hel del mjölksyra, så sent som vid målgång vid Uppsala slott”, säger Peter Nilsson, banarkitekt CK Uni.

För mer information kontakta projektledare Morgan Blom på:

Mobil: 0760 276840
Epost: morgan.blom@skandisloppet.se