MTB Tävling 2020

Söndagen 17 maj 2020

Starten på den femte upplagan av MTB Tävling sker på Dag Hammarsköldsväg nedanför Uppsala Slott, Söndagen 16 maj 2020 med första start kl 09.00. Det kommer att finnas två startled. Det första startledet kommer att innehålla alla deltagare i tävlingen och det andra startledet omfattar alla dem som anmält sig till motionsloppet. Tidsdifferens kommer att finnas mellan starterna.

Arrangörer

 

Anmälan MTB Tävling 2020

STARTTIDERNA FÖR MTB, DAMSTART

Damstarten är detsamma som i fjol för damerna och vi möjligheten att minimera proppen som blivit i Sten Sture i samband med starten.

Vi kommer ha samma startplats i Kung Jans Park, fast med skillnaden att den flyttas fram och att masterstarten kommer nyttja Dag Hammarskjölds Väg istället för den smalare trottoaren. Målgången ändras inte och går som vanligt på trottoaren på väg tillbaka till slottet. Detta gör att vi helt tar bort risken för krock mellan de olika klasserna vid start och målgång och därmed kan vi sprida ut starttiderna.

Tävlingsinformation

Startavgift – tävlingsklass

  • Startavgift tävlingsklass:  695 kr

Jämnt fördelade prispengar

Vi erbjuder samma prispengar till damerna som till herrarna och därmed är den totala prissumman uppe i 74 000 kr, Nu hoppas vi att det kommer ännu fler tjejer till MTB Tävling

Till herrklassen utbetalas för motsvarande placering:

  1. 20 000 kr
  2. 10 000 kr
  3. 5 000 kr

Till Damklassen utbetalas för motsvarande placering:

  1. 20 000 kr
  2. 10 000 kr
  3. 5 000 kr

Spurtpriser

MTB Tävling kommer även att innehålla WTT spurtpris i vardera klass och det avgörs efter ca 15 km uppe på Col de Sunnersta. Först upp i respektive klass vinner 2000 kr.

Max antal startande

Uppsala Bike Weekend har satt ett maximalt deltagarantal till 1500 åkare på MTB Tävling.

Licens

Deltagare i tävlingsklassen har krav på att ha minst endagslicens och föreningstillhörighet. Engångslicens och föreningstillhörighet kan köpas på kansliet beläget på Borggården, Uppsala Slott, under Uppsala Bike Weekend.

MTB Tävling är ett seedningslopp för Cykelvasan.

Allt du behöver göra är att ange ditt vasa-id när du anmäler dig. Du hittar ditt vasa-id under mina sidor, personuppgifter på www.vasaloppet.se. Gäller för vår långa sträcka, tävling och motion. Lycka till i jakten på startfållor!

Depåer och servicestationer

Banan kommer att innehålla två depåer och servicestationer, egen service som sker utanför dessa platser kan resultera i att deltagaren diskvalificerar sig i tävlingsklassen. Om något händer utefter banan får deltagaren själv reparera cykeln alternativt ta sig till någon av servicestationerna, om så inte går ber vi deltagaren att kontakta närmsta funktionär som ser till att deltagaren transporteras till start och mål området.

Langning

Fr o m 2017, fortsättning alltså 2020 så kommer Uppsala Bike Weekend tillåta fri langning utefter hela tävlingsbanan.

Klasser

Tävlingsklass – engångslicens eller årslicens (för att se godkända licenser var vänlig ta del av www.scf.se – minimum baslicens) samt föreningstillhörighet (cykelklubb)

  • Herrar födda -02 (15 år) eller tidigare
  • Damer födda -02 (15 år) eller tidigare

Cykel

I tävlingsklassen är endast mountainbike tillåtet enligt Svenska Cykelförbundets regler, medan alla cyklar är tillåtna i motionsklass. Vi rekommenderar starkt att även motionärerna använder sig av en mountainbike p.g.a. banans utformning. Uppsala Bike Weekend tar inget ansvar för utrustning som eventuellt skadas under loppet.

Återbetalning

För MTB Tävling sker ingen återbetalning då anmälan är bindande. Vid extrema fall kan en viss del återbetalas. Uppsala Bike Weekend rekommenderar startande att teckna Folksams försäkring  ”Startklar”, där en del av startavgiften återbetalas mot uppvisande av t.ex. läkarintyg. Vid händelser som Uppsala Bike Weekend inte kan råda över, så som naturkatastrofer, krig eller dylikt vilket orsakar att arrangemanget ställs in, återbetalas 75 %  av startavgiften till de anmälda.

Försäkring

Tävlingen är sanktionerat av SCF och en grundförsäkring tecknas för alla deltagare. I övrigt se Startklar.

Efter tävlingen

När loppet är genomfört så kommer det att finns möjlighet att skölja av utrustningen på Studenternas IP, mat och medalj kommer att delas ut till alla deltagare.

Välkomna till Uppsala den 15-17 maj 2020