Det är väl en sak att vurpa med hojen, det händer alla cyklister förr eller senare. Men att vurpa i gymmet borde väl inte vara möjligt? Jodå, på dagens gympass fick jag erfara att det faktiskt går.

I vanlig ordning inledde jag min styrketräning med djupa knäböj som varvades med latsdrag. Böjen gick som de skulle, kände mig rätt stark och fick till tekniken. Annars är det väl en övning som kan skita sig, särskilt när man går under 90 grader i bottenläget.

 IMG_3898

Latsdragen – däremot – gick allt annat än bra. Jag gick iväg efter min favoritstång och i all hast satte jag vikttången (heter det så?) på plats för att köra 65 kg. Pustade ut, greppade tag i stången och lokaliserade all muskelstyrka för att få ned stången och sätta mig rätt i maskinen. När jag började dra fick jag mig en redig chock; det fanns knappt något motstånd och latsstången kom flygande mot mig. Rörelsen blev så hastig att jag gick i golvet och det första jag gjorde var att skamset kolla mig omkring i gymlokalen om någon såg mig. Tack och lov var det endast ett par andra som tränade och ingen verkade ha sett min fadäs. Hur kunde detta hända? Jo, att jag slarvade med att sätta vikttången på plats gjorde att jag inte fick 65 kg i viktmagasinet, istället fick jag bara med mig den översta viktskivan. Att ta i för kung och fosterland – när det i själva verket var 5 kg – var ingen bra grej…

 IMG_3897

Jaja, i övrigt gick passet bra i alla fall=).