Jag känner mig kluven för tillfället eftersom både landsvägs- och velodromcyklingen känns förbaskat rolig. Ikväll föll i alla fall valet på velodrom när jag fick tillfälle att hoja ihop med Frida Knutsson, Petter Mattsson och David Mayer. Ett fartfyllt pass, helt klart.

IMG_5141

Passet bestod av två olika moment. Först och främst 1 km drag (se filmklipp på min Facebooksida) åt Frida med stegrande fart. Inledde med 16-varv, gick under 14 sekunder på tredje varvet och de två avslutande varven låg i spannet 13-13,5 sek, helt enligt beställning från henne. Jag höll koll på varvtiderna och behövde aldrig snegla över axeln – jag visste helt enkelt att VM-aktuella Frida Knutsson satt på hjul. För egen del var det sporrande att ha henne på hjul, det gjorde att man kunde kräma ur det sista när mjölksyran kändes överjävlig på sista varvet. Om jag hade gjort detta på egen hand hade den inneboende latmasken kommit till tals och gjort att handduken kastats in med halvvarvet kvar. Efter detta hjälpryttande är planen att dressa mig med peruk så åker jag över till Richmond i slutet av september och kör för Frida på damjuniorernas linjelopp;)!

IMG_5142

Mitt under passet kom det fram en brud till oss, tänkte väl att det var en kompis till Frida. Nejdå, det var en representant från Celsius som bjöd mig och Frida på en varsin burk – gött!

Det andra momentet var – inte helt oväntat med Mayer på plats – parsprint. Jag, Petter och David turades om att dra upp åt varandra på flygande varv för att sedan (försöka) komma in på hjul efter utfört uppdrag. Min förhoppning för vinterns velodromande är att putsa mitt PB på 11,58 med ett par tiondelar så detta är prima träning för mig.

IMG_5145

Middag bestående av lax, ett ihopkok av potatis, morötter, röd lök och broccoli samt en kall tomatsås