Som ett avbrott från den senaste tiden med korta och hårda pass, antingen på velodromen eller i gymmet, fick det idag bli en sväng på crossen. Mjölksyrafyllda intervaller och sarghäng byttes ut mot jämn fart och vinterlandskap.  Var lite av en mjukstart på vinterdistansandet, efter ban-SM tänkte jag försöka få in distanspass mer regelbundet. Att det blivit minimalt med längre pass på sistone kändes. Orken var väl okej hela passet, men sista halvtimmen var ryggen bra trött.

IMG_3194

Vintercyklandet fordrar x antal lager med kläder och LÅNG tid för att få på sig allting

IMG_3195

Hade inga högre tankar om min uthållighet så kändes som en bra grej att kitta sig med bar och gel trots att det inte blev mer än 63 km

IMG_3198

Min cross som hängt med ett par säsonger nu. Inför denna höst och vinter kände jag att antingen behöver de flesta slitdelarna bytas ut eller så får det bli en helt ny jonne. Nu – efter fin hjälp från Boddan – är mycket av komponenterna bytta och det känns mer eller mindre som en ny hoj=).

IMG_3199

IMG_3200

IMG_3204

Mitt nuvarande perspektiv på träning handlar om mer än att uppnå en viss träningseffekt när jag är igång. Jag skulle kunna ha mitt fokus på att trampandet enbart handlar om att förbättra uthålligheten och slaviskt display-stirra för att se att pulsen ligger på 135 +/- 5 slag. Rent fysiskt får jag väl ut önskad effekt av att hålla på så, men så mycket av cykelupplevelsen försvinner. Jag försöker snarare se till det mentala, att passen ska kännas lustfyllda, ta mig till vackra platser och ge mig energi och livsglädje till vardagen – allt det fysiska får man på köpet utan att tänka på det=).