God fortsättning på er, kära bloggläsare. Hoppas det är bra med er och att ni har haft en mysig jul ihop med nära och kära. Jag har inte bloggat på ett tag, men idag när jag bläddrade i Annonsbladet fick jag inspiration till ett nytt inlägg.

IMG_6223

Annonsbladet Dalarna vecka 53 2015

Fastnade för artikeln om Annelie Sjöbom, kvinnan som driver Lyckoträffen i Linghed (en by utanför Falun). När hon var sjukskriven kläckte hon idén Lyckoträffen, en förening som bland annat anordnar marknader och driver café. Sedan starten har det anställts ett par personer och flera har en gemensam nämnare, att de av olika skäl har stått utanför arbetsmarknaden.

Förra hösten befann jag mig i en ny och tuff livssituation. Jag hade efter väggningen ett par månader tidigare kämpat med att försöka återhämta mig från utbrändhet/utmattningssyndrom. Sjukskrivningen hade visserligen löpt ut, men allting var inte frid och fröjd för den sakens skull. Vissa dagar började jag känna av en fysisk och mental förbättring – för att efterföljande dag få bakslag med orkeslöshet och hjärtklappning. Det var så min vardag såg ut för lite mer än ett år sedan.

När min hälsostatus kändes stabilare började jag sakteliga spana efter jobb. Jag hade, på grund av sjukdomen, inte kunnat inleda studier from höstterminen 2014. Nu ville jag i alla fall ha något meningsfullt att göra på dagarna. Efter ett par mejl och intervjuer blev jag kontaktad av Anders Östberg, en cykelbekant sedan tidigare. Han berättade att det behövdes en elevassistent på Domnarvets skola i Borlänge. Jag tackade ja till denna tjänst efter samtal och lite funderande.

Nu när jag blickar tillbaka på det som jag har gått igenom är jag enormt tacksam för halvåret som elevassistent. För mig var detta jobb precis vad som behövdes för att komma tillbaka helt till det liv som jag ville leva. Förutom att Anders gav mig denna chans, är jag så glad för stödet och handledningen som jag fick av Daniel i det dagliga arbetet. Dagarna fick mening igen, elever och kollegor gav mig glädje i vardagen och att stödja en annan människa övertygade mig om att det är idrottstränare som jag vill bli.

IMG_6224

På skolan hände det att jag plockade fram min barnsliga sida. Palla vara seriös och stel hela tiden!

Att jobba är på intet sätt tipp-topp varje dag, men om man har ett arbete som man trivs med överlag så ger dagarna mer tillbaka än lönekuvertet 25:e varje månad. Meningsfullhet, struktur på dagarna och möten med andra människor är livsingredienser som inte kan värdesättas i monetära termer!