Halloj! Då var det min tur att börja blogga på UNT Bike Weekend. Vissa kanske känner igen mig från min tidigare blogg, marcusstreijffert.blogspot.se. Tänkte inleda med en liten presentation av mig själv.

Alanya

Jag heter Marcus Streijffert, är född och uppvuxen i Falun och sedan 2010 bosatt i Uppsala. Det var ekonomistudier som tog mig till Uppis, världens bästa studentstad. Nu är jag inne på mitt sista studieår och till vintern är det dags att inleda en karriär inom revision/redovisning.

I jämförelse med många andra elitcyklister har jag en annan bakgrund. Under mina 25 levnadsår har jag inte hojat alltför länge och jag kommer inte från någon cykelfamilj. Att jag föll för landsvägscykling är egentligen lite av en slump. Fram till slutet av gymnasietiden var jag en halvdan fotbollsspelare som harvade på division 3- och 4-nivå. En allvarlig fotskada gjorde att jag tvingades lägga fotbollsdojjorna på hyllan, men att sluta hålla igång fanns inte på kartan! Det blev en del gym och jag bestämde mig även för att En Svensk Klassiker kunde vara en rolig utmaning för att motivera sig till konditionsträning. När jag fyllde 20 år fick jag min första racer och då hade jag all utrustning för klassikern – nu var det bara att tuta och köra med träningen för att klara av de fyra etapperna. Klassikern genomfördes, om än med monsterkramp på Lidingöloppet, och särskilt en gren – cyklingen – gav mig en enorm mersmak.

bild (46)

Alltid lika glad när det ska hojas (bara det inte står ”fyror” på trainern på träningsprogrammet)

Direkt efter Vätternrundan, med mosiga ben efter 30 mils trampande, var jag helt inställd på att lägga mer tid på cyklingen och lägga längdskidåkning, löpning och simning åt sidan. Hojandet var helt klart roligast! Sedan dess har det hänt en hel del på cykelfronten; SPD-vurpor, benrakning, två års tävlande, 24 timmars välgörenhetscykling åt Friends, inköp av ett antal cyklar och insikten att kaffe är religion för cyklister.

IMG_3078

Skandis GP 2013

 Nu när jag går in i min tredje tävlingssäsong gör jag det i elitklass för Upsala CK. Längtar förbaskat mycket efter att inleda tävlingssäsongen 13/4 på Östgötaloppet. Då visar det sig hur vinterträningen gått, vad två träningsläger i Spanien gett och hur man står sig mot alla snabbcyklister. Gillar egentligen alla typer av cykling – allt från velodrom till härligt fikarull en fin sommardag – men får jag bestämma helt så ska det vara en ganska platt bana med en avslutande spurt. Långa klättringar á la Kinnekulle, däremot, är inte riktigt min ”cup of the”.

För mig är träning i allmänt och cykling i synnerhet så mycket mer än att genomföra massa svettiga träningspass och försöka hoja snabbt när det vankas tävling. Det är snarare en livsstil såsom att äta god och näringsriktig mat, att ta hand om sig själv fysiskt och mentalt samt att på andra hälsosamma sätt uppnå livskvalité i vardagen.

lunch2

Bjuder gärna på matlagningstips här på bloggen

 Häng med på min resa här. Hoppas med denna blogg kunna inspirera och roa er läsare. Varmt välkommen=)!