Nu när magen åter är i balans är det fritt fram att hoja igen. Träningsveckan inleddes med korta hårdkörare och vad passar bättre än att härja på S1 (Pollacksbacken) för att få puls och mjölksyra!? Passet gav två slutsatser: det finns helt klart förbättringspotential gällande mjölksyratoleransen och S1 är absolut körbart nu när nästan all grus är borta (endast grus kvar i utförslöpan förbi Ulleråker)

S12Redo för sex ronder latmask vs mjölksyra på S1

Min ursprungliga plan var egentligen inte att trycka backintervaller. Jag hade tänkt mig att avverka ett par maxningar på 30 sek-2 min för att formboosta och bygga mjölksyratolerans, men när jag tänkte på saken så tyckte jag att det var lika bra att dra till S1 för att genomföra intervallerna. Åker jag ”vanliga” varvet får jag en klättring på minuten och i motsatt riktning blir det cirkus två minuter – perfekt. Genom att dunka just uppför får jag även träning inför Skandis GP, ett av årets mål.

Just det här med högintensiva kortisintervaller är den sista pusselbiten som måste läggas inför tävlingssäsongen. På längre intervaller på säg 10-30 minuter, där det är mer ren åkstyrka, är jag starkare än i slutet av förra säsongen, men på de kortare inslagen på ett par minuter med mycket syra drar jag inte samma watt som i höstas – än. Det beror såklart på att jag valt att fokusera på åkstyrka och uthållighet snarare än maximalt syreupptag under vinterträningen. Hur som helst måste förmågan att ta mjölksyra förbättras, jag kan liksom inte skrika: ”hörrni grabbar, nu får ni chilla, det svider i mina lår” på Östgötaloppet=)!

S14Första delen i Pollacksbacken är inte bara brantast, här får man även vara observant på studenter som hojar uppifrån och kommer i full kareta…

S16

Tvär högerkurva som på ett effektivt sätt dödar mycket fart

S15Efter högerkurvan är det typ som ett igångdrag innan farten är uppe igen

S13

Efter utplaning och en lättare nedförslöpa är det så dags att försöka sig på någon slags spurt upp till Ångströms, vilket inte är det lättaste när mjölksyran redan är ett faktum…

Passet landade på sex intervaller, varav fyra korta och två långa. Låter kanske inte så märkvärdigt, men ser ingen anledning att köra massvis med backintervaller. Hellre sex stycken riktigt bra än tolv stycken halvbra… De landade på 55-59 sek idag. Som ett minimål siktar jag på att putsa perset på 50 sek innan Skandis GP i mitten av maj. Det kommer bli fler pass på S1 och med bättre form och trissmotstånd ska det gå att kapa ett gäng sekunder=).