Precis som förra veckan blev det soloseger på TCT, men denna gång var det Emil Lundmark som segrade snyggt efter att ha ställt skåp i en av alla backar. Själv hade jag inte alls nå bra ben, vilket gjorde den redan tuffa Sågmyrabanan ännu tuffare. Fick mig i alla fall en fin genomkörare och till morgondagens Sollerölopp bör påkarna vara med bättre i matchen.

Att sitta och spara sig på träningstävling är inte riktigt min grej. Nejdå, i ett av de första motluten fick det bli en attack och den enda som gick med var Emil Lundmark.  Det dröjde inte länge innan jag undrade vad tusan jag gjorde i denna utbrytning – hade verkligen skitben!  Mjölksyra, flåsande och trötthet blev snart en realitet och förstod på Emils starka förningar att han skulle bli svårslagen.

Efter ett antal mindre utbrytningar kom så avgörandet i en av de kämpiga stigningarna kring Hisvåla. Emil Lundmark skruvade upp tempot och ingen kunde svara. Bakom blev vi en kvartett med mig, Janne J, Tomas Carlsson och Marcus Åberg. Personligen fanns det inte mycket kräm kvar, utan kunde endast bistå med korta förningar. När vi inte tog in nämnvärt på ungtuppen började det kännas alltmer hopplöst, det fanns egentligen bara två chanser: 1) Emil tokstumnar 2) vi kör järnet utför och utnyttjar att han sitter på ungdomsutväxling.

När vi så hade kört igenom Sågmyra och gett oss i kast med de avslutande kilometerna som gick konstant uppför var det redan kört om förstaplatsen. Starke Tomas gick – sin vana trogen – fram och mosade tunga växlar i det brantaste avsnittet. Min ursprungliga plan på att attackera fick revideras (det är svårt att attackera när du hänger på gärdsgården…). Satte som nytt mål att gneta mig med tills asfalten tog slut. När mjölksyran blev ännu påtagligare fick jag ta några meter i taget och slutligen handlade det bara om att få runt tramporna. Jag lyckades överleva den första brantingen. Eller överleva och överleva – jag var kokt, rökt och grillad på samma gång. När Tomas Carlsson gick loss var jag chanslös och även Janne, som förlitade sig på mig i attacken, blev distanserad. Blev ånyo avställd lite senare när Janne bestämde sig för att gasa på. En och en tog vi oss i mål; Emil etta, Tomas tvåa, Janne trea, jag fyra och Marcus Åberg femma. Även om jag själv inte är någon hejare på Övre Valsan-Sågmyra-Rexbo lär jag säga att det är en riktigt bra bana. Lite trafik och en utslagsgivande banprofil. Med x antal kämpiga backar går det inte att sitta med på hjul. Är man inte tillräckligt stark droppar man, så enkelt är det. De tre som kom före var klart starkare än undertecknad och särskilt lyfter jag på hatten för Emil Lundmark som hade lekstuga med oss andra.

IMG_4485

Filmade gårdagens TCT med min nyinköpta Garmin Virb Elite och återkommer senare med det klippet. I grafiken syns bland annat fart, puls och watt så ni andra cykelnördar lär inte bli besvikna;)!