Att höja intensiteten, oavsett om det gäller konditions- eller styrketräning, är ett smart sätt att göra passen mer tidseffektiva. I gymmet kan det handla om att lägga in superset (två övningar varvas samtidigt) eller så kallade dropset, som demonstreras här:

IMG_1762

Vad som är värt att tänka på med dropseten är att inte välja för tekniskt krävande övningar, jag skulle t ex inte göra detta med frivändningar. Med mjölksyra ständigt närvarande blir tekniken lidande och är det en svår övning är skaderisken stor.

Ett annat sätt att göra styrketräningen effektiv är att framförallt hålla sig till basövningar. I och med att flera muskelgrupper involveras samtidigt behövs det inte så många övningar för att få ihop ett helkroppspass. Basövningar såsom knäböj, marklyft och frivändningar – i motsats till t ex bicepscurl – gör dessutom att det verkligen känns att man tränar; det är tufft och ställer högre krav på koordination och balans. Här följer en övning som bäst beskrivs som en amatörtolkning av frivändningar, ryck och stöt=):

IMG_1761

Här får nästan alla muskelgrupper arbeta, direkt eller indirekt, utom typ biccarna. Andra basövningar som jag kör regelbundet är djupa knäböj, raka marklyft, chins och dips.

kycklingpytt Dagens lunch bestående av egengjord kycklingpytt med morötter och broccoli. De vita klickarna vet ni nog vad det här (hej Lindahls, vill ni sponsra mig med en årsförbrukning turkisk yoghurt?)

Nu är 50% av dagens träning avverkad. Ikväll väntar spinningledande på Campus1477 – och tro inte att det är något ”walk-in-the-park” att sitta på ledarhojen. Jag kör lika hårt som om jag hade tränat själv – med skillnaden att jag samtidigt ska ha koll och härja på deltagarna så att de får ut max av passet. För mig finns det inget roligare jobb, är riktigt pepp inför kvällen=)!

Om Du har några funderingar kring min styrketräning (eller träning generellt) är det bara att fråga på så svarar jag så gott jag kan=).