Årets sista dag är kommen och efter dagens gymmande kan jag summera träningsåret 2015. Ord som glädje, variation och lagom beskriver mitt träningsår rätt väl, tycker jag. Nu ser jag fram emot trevligt nyårsfirande och sedan att 2016 ska bli ett ännu roligare (tränings)år.

Fick avsluta detta träningsår med en positiv känsla. Efter distansväggningen häromdagen har jag varit duktig på en sak, att spendera mycket tid i TV-soffan. En dags helvila och ett stillsamt velodrompass igår har gjort susen. Förutom att musklerna har fått sin nödvändiga återhämtning har det gjort gott för skallen och motivationen att ta´t lugnt. I gymmet kunde jag notera årsbästa i knäböj – 2:a på 140 kg – och framförallt var det förbaskat kul att träna idag. Tack till kusin Jacob och klasskamraten Joakim för go peppning i gymmet!

IMG_6280

Översiktsbild för 2015 från Strava. Det landade alltså på 530 timmar totalt, vilket innebär ett snitt på 10 timmar/vecka. Jag har egentligen aldrig planerat året utifrån att det skulle bli just denna mängd, utan det är snarare så att veckor på drygt 10 träningstimmar råkar ha passat med mitt liv i övrigt. Kroppen har hunnit repa sig efter passen, ”cykellivet” har inte stått i vägen för jobb/skola och jag har haft betydligt mer tid över till kompisar än under 2014. På rak arm kan jag bara komma på en extrem träningsvecka, veckan på Mallis i mars. Då landade det väl på 28 cykeltimmar, men annars har belastningen varit jämt fördelat över året. Min ambition är inte att träna extremt mycket och/eller extremt hårt, utan jag vill framförallt ha extremt roligt när jag tränar.

God nytt år på er, kära läsare. Vill – av hela mitt hjärta – tacka er för alla glada tillrop under 2015. Som cyklist har jag haft min bästa säsong någonsin och tycker att livet i övrigt är rätt gött. Tack för i år och på återhörande till 2016=)!