Lättare än distanspass i intensitet och kortare än intervallpass i tid, kan det vara något? Tja, det handlar inte alltid om träningseffekt, utan ibland är det förbaskat skönt att bara ta ut racern och rulla utan att se det som träning. Kalla det för återhämtning, myspys eller se-sig-omkring-cykling, gött är det i alla fall!

Jag ska berätta om ett beroende jag har, nämligen att jag måste ha frisk luft och rörelse för att må bra och fungera som människa. Även om jag har vilodag på agendan behöver jag komma ut, annars blir jag hängig, grinig och får huvudvärk. Visst kan man ta en promenad – om man nu gillar det. Dock är jag inget större fan av promenader utan jag vill helst röra mig på andra sätt, exempelvis bege sig ut på racern och se det som en promenad i ansträngning.

IMG_4329

På en sån här runda plockar jag bort fart, effekt och puls helt från displayen. Fokus på upplevelse – inte prestation!

IMG_4412

Började med att passera en av de närliggande gårdarna där kossorna såg ut att stortrivas ute på betet. Strax efteråt såg jag en grann fågel, storspoven. Det gör gott att glida runt på småvägar, ta in naturen och känna hur knoppen fylls av energi

IMG_4417

Tjabba Lambi!

IMG_4418

En av byggnaderna som tillhör gamla Romme Hedslägret

Jag blir inte en snabbare cykling av att mysa runt i trekvart, men dessa pass ska inte underskattas. Att unna sig glidarpass gör det lättare att motivera sig när det är dags för hårda intervaller.