I förmiddags bar det av till velodromen, först för att jobba på tekniska bitar inför helgens race och sedan drog jag av ett par tröskelintervaller på testcykeln. Både igår och idag har den fysiska förmågan känts riktigt bra.

På lördag vankas det velodromrace, den första av fyra cupdeltävlingar som går av stapeln innan ban-SM i februari. Med off season nyss och långt kvar till mer betydelsefulla tävlingar har jag egentligen inga förhoppningar alls om storslagna prestationer. Visst att flåset är helt okej för att vara november, men med ett upplägg som är inriktat på grundträning går det inte att tala om någon nämnvärd form för tillfället. Jag kör för att få rolig och bra träning, that´s it.

IMG_5693

I och med att tävlingen bland annat innehåller tidslopp (3 varv) och förföljelse (3 km) ville jag i alla fall känna in två tekniska bitar, stillastående starter och tempoposition. Inledningsvis kändes det sopdåligt med tempostyre, men kunde efterhand hålla en bättre linje genom kurvorna och bli tryggare med positionen. Såg varken starterna eller tempokörandet som någon direkt träning, utan det handlade mest om att jobba teknik och få in en god känsla…

IMG_5696

…Den ”riktiga” träning blev på testcykeln. Inledde med en åttaminuterströskel på 300 monarkwatt, vilket gick förvånansvärt bra. Med rätt låg upplevd ansträngning och puls på 150-155 slag/min var det läge att skruva upp watten. Behöll 3 kp till nästa intervall, men gick upp i kadens och höll mig till 315-320 monarkwatt för en långtröskel på 16 minuter. Det blev givetvis jobbigare med högre effekt och dubbla intervalltiden, men det var fortfarande kontrollerad belastning. Benen kändes helt enkelt goa idag och tycker att jag – med mina mått mätt – ligger ganska bra till i åkstyrka så här års.

IMG_5679

Apropå goa ben satt det fint att klämma 200 kg i marklyft igår. Det var PB med 15 kg och just 200 kg var mitt vintermål. Nu ska jag stuva om lite i gymupplägget, smyga igång med utfallssteg och good mornings (hej träningsvärk) och förhoppningsvis få lite fart på styrkan i knäböj där jag mest står och stampar på samma vikter.

IMG_5697

Dagens lektion i skolan bestod, lite förenklat, av att leka med lera

Det var allt för idag. Nu ska jag ägna mig åt annat skrivande för att sedan pysa iväg till velodromen för en helkväll som instruktör. Många bokade på passen, ska bli jätteskoj=)!