För den som inte visste det kan jag berätta att jag har bytt cykelklubb till 2015. Efter två säsonger i Upsala CK kommer jag nu köra för Borlänge CK. Häromdagen damp tävlingslicensen ned och idag hämtade jag ut klubbkläderna, med det praktiska på plats börjar jag känna mig redo för race=).

IMG_3763

IMG_3767

Det bästa med vinterträningen är inte att jag har blivit starkare i knäböj eller att jag ligger bättre till i watt än 2014. Alltså visst det är trevligt att utvecklas fysiskt – det är ju vad träning handlar om i grund och botten – men det jag är mest nöjd med är min cykelglädje. Jag har inte satt någon press på mig själv eller dunkat av massa mastodontpass som har krävt decimetertjockt pannben. Mycket av cyklingen har bedrivits inne på velodromen, ett roligt och socialt sätt att hoja. När jag har suttit på testcykeln har det enbart blivit kortpass där humör och dagsform har fått styra intervallerna. Och när jag har lämnat gymmet efter att ha kört igenom hela kroppen har jag längtat efter nästa pass. Jag har helt enkelt haft skoj när jag tränat och med mindre än en månad kvar till tävlingspremiären känner jag mig i god mental shape, nog så viktigt som att vara vältrimmad fysiskt.

 IMG_3666

På Mallorca fick jag bekräftelse på mitt tävlingssug. Under vår andra träningsdag råkade vi cykla förbi ett lokalt race. När jag såg avspärrningar och kilometermarkeringar längs vägen började jag undra om loppet var igång, om inte hade jag nästan velat vara med och dra en efteranmälan. Suget blev inte mindre av att stå i sista kurvan och se när klungan svischade in på upploppet. Jag ser verkligen fram emot att köra ett par seniorlopp under året och givetvis ställa upp på TCT-rejsen här i Borlänge=).