Båda helgens tävlingar ingick i Seniorcupen och nu när poängräkningen är gjord kan jag konstatera att jag ligger fyra i sammandraget, en placering sämre än innan Södra Hestra Sparbanks GP och Västboloppet. Det positiva är att jag är klart närmare andraplatsen än tidigare.

Topp fem Seniorcupen:

  1. Adam Axelsson (Örebrocyklisterna) 337p
  2. Fredrik Jansberger (Skara CK) 197p
  3. Kristian Wejshag (Skara CK) 194p
  4. Marcus Streijffert (Borlänge CK) 186p
  5. Mattias Lundqvist (Aktivitus SC) 181p

Hela resultatlistan

U6 som är i full gång ingår också i Seniorcupen, men det är få startande där i seniorklassen. Sedan återstår tre deltävlingar som alla går av stapeln i september. På pappret ska väl Tre Berg GP, Sista chansen och Anundsloppet – två GP-lopp och ett plattare linjelopp – passa mig rätt bra. Dock är det mycket som ska klaffa för att man ska nå framskjutna placeringar. Om inte dagsform och taktik finns på plats räcker man inte till mot de bästa, så enkelt är det. En utmaning i kampen mot Skara- och Aktivitusåkarna är att de brukar komma till start med stora lag. Under helgen hade Aktivitus åtta åkare på startlinjen och som jag förstod det var det stark lagkörning som grundlade Mattias Lundqvists seger på Västboloppet. Får hoppas på fina ben för de kommande tävlingarna och gärna att det blir några fler BCK:are till start.

Ikväll ska det också tävlas. TCT, klubbens serie av träningstävlingar på onsdagar, står på agendan och som vädret ser ut är det våtdräkt och snorkel som gäller…