Sitter här nu på jobbrasten och funderar på den kommande cykelsäsongen. För första gången sedan jag kom i kontakt med cykelsporten 2010 i samband med klassikern har jag inte ett enda uttalat mål. Något mer än att jag kommer representera Borlänge CK är inte spikat.

Alltid har det varit mål som styrt min cykling, det har varit tanken på att komma topp tio i elit, vinna träningstävlingar eller avverka Vätternrundan under sju timmar som har varit min motivationskälla. Jag är sån som person – på gott och ont – att jag går in helhjärtat om jag väl har bestämt mig för att satsa på någonting. Det är den inställningen som har hjälpt mig att gå från någon som siktar på Sub10 på Vätternrundan till att tävla mot sverigeeliten, men samtidigt innebär det att jag sätter stor press på mig själv. Förra året var jag på gång som elitcyklist, resultaten kom och jag kunde sitta med allt bättre även när farten i klungan höjdes. Dock inträffade det oundvikliga, till slut sade kroppen (och knoppen) ifrån efter att ha kört alldeles för hårt under året. Det höll inte längre att negligera varningssignalerna. Utbrändheten var ett faktum och det skulle ta fyra-fem månader att bli helt återställd på alla plan.

Cykelglädjen är tillbaka och ser man till min fysiska status har jag aldrig varit starkare i januari. Om jag skulle vilja är jag övertygad om att jag skulle kunna tävla i elitklass utan att göra bort mig, men just nu – med en period som haverarad i färskt minne – vill jag slippa all press. Jag vill inte känna att jag måste träna si och så mycket för att vara superstark i april eller ingå i ett elitlag där jag förväntas tävla nästan varje helg. Min drivkraft med att träna nu är att det gör mig piggare och lyckligare i vardagen. Jag lyfter vikter i gymmet för att det är kul och att bege sig till velodromen är något socialt och trevligt – inte ett måste för att följa ett träningsprogram och uppnå fysisk progression.

I dagsläget har jag ingen aning om hur säsongen 2015 kommer arta sig. Det kan bli alltifrån att jag kör någon enstaka tävling i seniorklass till att jag bestämmer mig för att kliva upp i elit under andra hälften av säsongen. Jag kommer fortsätta lägga drygt 7-10 timmar/vecka på träning, ställa upp när det vankas velodromtävling och kanske sticka iväg en sväng till Mallis för att slipa på cykelbrännan, alltid med träningsglädjen som motivationskälla.

Om man nu ändå måste sätta ett mål så visst. Mitt mål för 2015 är att hålla mig frisk och ha roligt=)!