Dagens rullpass avrundade detta Mallorcaläger, en vecka fylld med cykling, solsken och matätande. Är nöjd i alla avseenden hur veckan har varit. Har fått se nya vackra platser såsom Formentor och Port Sollér, jag känner mig starkare på hojen och lägret ger en fin grund inför resten av säsongen. Imorgon väntar hemresa och nästa vecka blir oerhört lugn för att ta igen sig efter sju raka cykeldagar.

Även om Mallorca i sig inte är en ny bekantskap för mig har lägret bjudit på en del nyheter. Aldrig tidigare har jag bott i Palma (förra gången bodde vi i Alcudia). Boendet finns det både för- och nackdelar med. Att nu bo på västra sidan har inneburit en del nya trevliga cykelrutter, inte alls dumt att ha så nära till den härliga stigningen uppför Coll de Sollér. Nackdelen är att det centrala boendet innebär att det blir ganska mycket trampande innan man är ute ur smeten. De första dagarna kunde det ta en halvtimme bara att ta sig ut ur stan. I Alcudia är man ute på vischan nästan direkt.

Likaså var det första gången som det ”bara” blev en lägervecka. Det ser jag bara positivt på, det har känts lagom med sju dagar, såväl fysiskt som mentalt. Nu har vi kunnat cykla varje dag, kroppen har känts okej hela tiden och det är fortfarande roligt att cykla. Att nöta mängd i två veckor är tufft, mot slutet är man bra sliten och lusten att hoja är borta de två-tre sista passen.

Lägret i siffror:

Tid: 29,5h

Distans: 823 km

Höjdmeter: 8451 m

Det är nog först framåt nästa helg som det kan vara aktuellt att röra cykeln igen, kroppen behöver återhämtning och det gör gott för skallen att få koppla bort cyklandet ett tag. Först blir det ett par dagars helvila och sedan tänkte jag smyga igång med lite gymmande igen.