Imorgon drar ban-SM igång, mitt första mästerskap på velodromen och faktiskt även mitt första SM någonsin som cyklist. Att detta ens skulle vara möjligt kunde jag inte tro i somras när det var som värst, men här under hösten har det lossnat på alla plan. Jag kommer till start i alla grenar – sprint, tidslopp (1 km), eliminering, poänglopp och förföljelse (4 km) – och siktet är inställt på minst en medalj.

Efter att ha haft en uppgående form sedan sept-okt, inga bakslag och två lyckade omnium på banan, har det på sistone gått kärvare. Den hårda tävlingen för två helger sedan i kombination med en lättare förkylning förra veckan har sänkt mig. Har i alla fall vetat mig att förmågan finns där och att det INTE är fler hårda pass som behövs. Det har inte spelat någon roll med ett stundande SM, utan jag har fortsatt träna på som tidigare med prio ett att undvika bakslag och ta minst två vilodagar varje vecka. Det har blivit flera avbrutna pass när det inte känts nå vidare och har även ökat på sömnen, vilket verkar ha hjälpt för igår – mitt sista riktiga pass innan SM – var benen åter med i matchen. Skönt för självförtroendet att få till ett lyckas pass efter en lite sämre period.

 IMG_3219

IMG_3220

Omdrevning till SM, nu blir det 50-15 istället för 48-14 som grundväxel

Rekommenderar er varmt att titta förbi på tävlingarna, bancykling är väldigt underhållande och händelserikt att beskåda och vi åkare – mitt bland all mjölksyra och blodsmak i munnen – uppskattar allt stöd. Första start imorgon är kl 10 när det vanskas flygande varv, som är kval till sprinten.  Se nedanstående scheman för resten av starterna.

bild 1

bild 2