Jag har velodromen att tacka för mycket. På ”trärondellen” har jag återfunnit cykelglädjen, tävlat på bland annat SM och inte behövt tråka ut mig med massa pass på trainer/testcykel. Tycker att velodromsäsongen har gått oerhört fort, för inte länge sedan stod jag där med min nybyggda jonne och imorgon blir det mitt sista race för denna vinter. Kan det vara så att tiden har gått fort för att jag har haft förbaskat roligt på banan=)?

Formen är väl sisådär, har inte känts tipp-topp på sistone. Avbrutna pass och ben som har blivit griniga så fort tempot gått upp på banan. Dock känner jag ingen större oro, på alla tidigare tävlingar har jag varit i okej form och då har jag flera gånger känt mig dålig veckan innan race. När det väl blir tävlingsmoment brukar jag kunna tagga till och få ut maximalt av min förmåga. Följande mål har jag för morgondagen:

  • Under 11,50 på flygande varv. Inför vintern hade jag som målsättning att fixa ett flygande under 12 sekunder, men efter 11,86, 11,84, 11,65 och 11,58 på tidigare tävlingar skulle det sitta fint att fortsätta persa och kapa minst nio hundradelar.
  • Vinna någon av de långa grenarna (eliminering, scratch och poänglopp). Innan har jag ingen grenseger i något av de momenten, särskilt i poänglopp har jag inte alls fått till det. Jag vet att farten finns där för att kunna vara först över mållinjen, men det finns mycket att jobba på när det kommer till taktisk smartness. Felpositioneringar och förningar vid fel tillfällen så är det game over på banan…

Kom gärna förbi och heja på oss, första start är kl 16.00. Klicka här för ytterligare information om tävlingen.