Mitt nästa race blir Skandis GP 10:e maj. Även om jag tränar på ett helt annat sätt än 2014 har jag i alla fall gjort en sak lika inför GP:et, att nöta i Mora By-backen på ett tävlingslikt sätt. När jag kände mig nöjd passade jag på att glida förbi som åskådare på Dalaserien i MTB.

Inte blev det något av dagens planerade gymmande. Hade plockat med mig träningsryggan för att ta ett pass efter jobbet och var taggad på gym. Väl framme vid Maserhallen slog det mig att jag hade glömt gymkortet. Pallade inte åka hem tur och retur utan bestämde mig för att det fick bli en cykelrunda istället. Kanske lika bra det, kvällen var fin med solsken och snälla vindar medan prognosen för morgondagen utlovade regn.

När jag begav mig ut på racern hade jag ingen egentlig plan för passet. Rullade igång, kände in kroppen lite på tröskeln och sedan fick det bli att hoja i Mora By. Det passade bra att hålla sig i närheten, var osäker på benen och motivationen efter Hammarö 3-dagars så ville ha nära hem om det inte skulle kännas bra. Körde inte några vanliga backintervaller, alltså att gå all in i stigningen och sedan slörulla i övrigt. Nej, i backen handlade det om att ta på ett behärskat sätt och på resten av varvet på 3,4 km försökte jag ligga strax under tröskeln. Tanken med detta var att få det tävlingslikt i intensitet och öva in förmågan att hålla uppe farten efter en brant backe.

Förra året körde jag faktiskt precis samma pass inför Skandis GP.  Efter passet roade jag mig med att jämföra varvtiderna för de sex varven med 2014. I och med att jag är tyngre var den spontana känslan att jag borde ha varit långsammare i år – det var precis tvärt om! Då låg varven på mellan 5.58-6.05, nu hade jag 5.38-5.52. Kul att kunna prestera bättre med fler kilo på kroppen och klart lägre träningsmängd=)!

Efter att jag själv hade flåsat ur mig såg jag fram emot att stå bredvid och se andra cyklister flåsa. Jag behövde inte ens ta en omväg hem för att hoja förbi där de genomförde säsongens första Dalaserie i MTB. Till min glädje möttes jag av massa cyklister i alla möjliga åldrar. Det må vara så att utbudet av tävlingar på nationell nivå är för dåligt i Sverige, men det är desto mer positivt med sådana här arrangemang. Att på nära håll få tävla under lättsamma former, öva på teknik och taktik samt umgås med andra cyklister är hur bra som helst, tycker jag. Tummen upp för TCT, Dalacupen och denna Dalaserie i MTB=)!

IMG_4007

IMG_4009

MTB-proffset Emil Lindgren styrde upp starten

IMG_4014