Om det är något jag är nu så är det solskenscyklist. Med höstväder i antågande och snack om att gårdagen kanske skulle vara sista dagen med sensommarvärme, kändes det givet att bege sig ut en sväng. Nu blev det på racern och det som egentligen var tänkt att bli ett pass tur och retur till Säter blev istället en avstickare till Fäggeby och Husby – ljuvligt vackert.

bild 1

Ute på upptäcktsfärd på helt nya vägar. När jag hojade över St Skedvi och nedåt Säter – med inställningen att dra hemåt över Uggelbo och Gustafs – var det en vänsteravstickare som såg intressant ut. Skyltning mot Fäggeby, en svepande nedförsbacke och ett böljande landskap – ja, varför inte=)? Det enda man drar sig för med småvägarna här är att asfalten tar slut 500 meter senare så att man snopet får vända tillbaka. Menmen, det är värt att ta den risken för att hitta nya fina platser. Om jag skulle ta samma runda varje gång skulle jag snabbt tröttna. I och med att man alltid skrapar ihop några mil på landsvägscykling tycker jag att det är ett utmärkt sätt att se sig omkring i omgivningen

bild 2

bild 3

bild 4

Snart framme i Husby. Vengen tuffar på som den ska och jag har nästan mer fokus på den omgivande naturen än cyklandet. Det vore synd att ägna distansen åt att watt-stirra likt Chris Froome…Mycket av rutten gick längs Dalälven och känslan av att få hoja på vägar som nästan är bilfria – där det snarare är fågelkvitter och vattensorl än motorljud som omger en – skulle nog den gode Robban beskriva som ”som balsam för själen”=)

bild 2 (3)

Muuu-hejjarklacken

bild 4 (2)

”Bananas are for monkeys”? Ja, i så fall är jag väl en apa då;).

bild 1 (3)

Och ni som känner mig som fikacyklist ska inte behöva bli besvikna. Jag är i alla fall öppen med att jag är fikanarkoman, alltid nåt=)!