Med sex Tre Bergare till start kunde det bara bli ett snabbt Värnamolopp. Snabbt gick det – och tack och lov hade jag benen för att palla farten. Var med hela vägen och lyckades spurta in som trea av seniorerna (och kring 10:a totalt).

Det var inte en fråga om Team Tre Berg-Bianchi skulle attackera, utan när. Starkingar som Isac Lundgren och Joakim Åleheim i all ära, men idag var det TTBB som skulle diktera villkoren. Jag ville givetvis sitta med högt upp, vilket var lättare sagt än gjort i den höga farten. Ena stunden gick jag med i någon fartökning – för att 5 km senare sladda längst bak.

Efter två varv sneglade jag mörbultad ned på displayen, nästan 300W och snitt på 45 blås. Ytterligare fyra sådana varv skulle vägga mig! När man satt på 20:e hjul och tuggade styrlinda var det inte direkt så att tankarna fanns på en egen attack… Försökte i alla fall att tänka positivt och tänka bortom mjölksyran. Det faktum att antalet seniorklassare minskade stadigt gav ny energi.

In på sista varvet gick det alljämt lika fort, men upplevde att jag behövde slita mindre för att hänga med. Bakom de tre tre bergarna, som hade skapat sig en ointaglig utbrytning, blev det en hel del attackcykling. Jag kunde – om än plågad – gå med, men in på den kritiska cykelvägen var jag tyvärr för långt bak. Det innebar att jag fick gå all in sista 5 km för att hitta en framskjuten position till upploppet. Lyckades – med klungspurt i sikte – lokalisera nya krafter och ta mig fram som 4-5 genom sista böjen. Hade hittat en perfekt position in på det jobbiga upploppet, ett längre motlut som planade ut sista 100 meterna. I samma veva som jag kände mig redo för igångdraget såg jag ett danskt spurttåg i ögonvrån. Med cyklister överallt kom jag inte fram som jag ville. Försökte lirka mig framåt och spurten som jag slutligen fick till gav en tredjeplats, mina andra pallplats på de tre senaste loppen.

Det jag tar med mig från Värnamoloppet är först och främst en mycket trevlig helg, tack till Jimmy Bodin med familj för resa, boende och umgänge. Tack vare Jimmys guidande visste jag vad banan hade att erbjuda. I och med att jag kommer tävla i elit nästa säsong känns det gött att hänga med dessa snabbingar nu, i synnerhet när startfältet var så starkt.

Ska försöka återkomma med bilder senare