Cykelsäsongen är över och för att ladda på de mentala batterierna inför ban-SM i vinter har jag nu off season, en period med lägre mängd och alternativa träningsinslag. Detta innebär dock inte att jag slutar cykla helt.

Jag har gjort upp en struktur för veckorna med off season. I regel blir passen sällan längre än en timme, fokus på korta intervaller och det ska inte vara några typiska ”pannbenspass”. Ett lyckat pass är när jag upplever att tiden går fort, då har jag förmodligen haft roligt. Så här ser upplägget med rullande schema ut:

Dag 1: cykel korta intervaller (max 1 min)

Dag 2: gym

Dag 3: löpning

Dag 4: vila/lugn simning

Tanken är att få variation i träningen och lägga cyklingen åt sidan ett tag. Att jag överhuvudtaget hojar är för att bibehålla/tappa så lite som möjligt av min förmåga. Korta intervaller med hög intensivt är då ett bra sätt för att få ut mycket av lite tid, se länk här. För livspusslet i övrigt – med en ganska krävande kurs i skolan och ett annat projekt i antågande – passar det utmärkt att ge tränandet mindre utrymme ett tag.

IMG_5445

30 sekundersintervaller på velodromen idag. Lång vila (4,5 min) för att kunna panga på bra under intervallerna. På en av de första intervallerna tror jag att jag noterade mitt snabbaste varv med 50-15-utväxling, 12,02. Det får jag vara nöjd med eftersom jag vanligtvis genomför flygande varv med 14-drev och nu körde jag dessutom för att hålla uppe farten i två varv.

IMG_5448

Precis påbörjat en tioveckorskurs i anatomi, en kurs som fordrar rätt mycket plugg

IMG_5447

Inköp av magnesium för att kunna köra marklyft på ett bra sätt under höst och vinter. Målsättningen är att på sikt greja 200 kg (pers på 185 kg nu).