I morse fick det bli tidigare uppstigning för att få träningen gjord innan jobbet. Så gött att ha gymmet avklarat och bara kunna glida hemöver efter jobbet och slå på TV:n för att kika på E3-Harelbeke.

 IMG_3815

Riktigt snabbfrukost i morse

IMG_3817

Kroppen börjar bli med på noterna igen med styrketräningen. Första gympasset efter Mallis var rena misären de efterföljande dagarna, baksidorna var så griniga att jag inte kunde hoja på ett par dagar. Nu känns det bättre, träningsvärken är måttligare och styrkemässigt ligger jag på samma nivå som innan lägret. Det blev som vanligt ett helkroppspass, mestadels kring 6 reps, som bestod av följande övningar:

Djupa knäböj

Marklyft

Utfallssteg

Brutalbänk

Ryggresningar

Latsdrag

Hantellyft

Bänkpress

Pilates

IMG_3821

IMG_3813

Ser verkligen fram emot eftermiddagens cykelsändning, personligen tycker jag att vårklassikerna är säsongens höjdpunkt. Riktigt häftiga, rafflande och utslagsgivande lopp. Som en liten extra krydda har jag bettat, valen föll på Niki Terpstra och John Degenkolb som hade helt okej odds. Antingen en attack av Terpstra á la Paris-Roubaix 2014 eller att ”Degen” hänger med hela vägen och tar det i spurten.