På måndagar har jag en fri dag på mitt träningsschema. Det innebär helt enkelt att jag får träna precis vad jag vill och för variationens skull har jag bestämt att dessa dagar ska vara cykelfria. Idag föll valet på löpning – en skön start på dagen inför seminarium och föreläsning i skolan.

IMG_6539

Blev morgonlöpning på i stort sett fastande mage. Det enda som jag stoppade i mig innan löpet var en kopp kaffe, lite knäckebröd och här på bilden BCAA (grenade aminosyror). Nu kanske ni börjar tänka på deffande och fettförbränning. Jag hade ingen som helst tanke på deffande när jag stack ut i morse. Att jag inte åt någon riktig frukost innan var för att en stadig frukost hade tvingat mig att vänta säg tre timmar med passet. Massa mat i magen innebär att mycket blod går till matsmältningen. När jag springer vill jag ha massa blod till benen!

IMG_6541

Den största fördelen med löpning är enligt mig enkelheten. Inga skidor som behöver vallas eller en hoj som det ska meckas med. Man knyter på sig skorna och springer, inga konstigheter liksom.

IMG_6542

Landade på två varv runt Tisken och bestämde upplägget under själva rundan. Blev 1 km uppvärmning, 5 km ”riktig” löpning och 1 km nedvarvning. Efter uppvärmningen körde jag växelvis en kilometer strax under mjölksyratröskel och en kilometer lugnare. För den nyfikne finns passet – liksom min övriga träning – upplagt på Strava. Bryr mig inte nämnvärt om träningseffekten med dessa löppass, utan ser det mer som ett avbrott från cyklandet och ett skönt sätt att få frisk luft.

IMG_6543

IMG_6544

Efter löpet blev det så min sedvanliga frukost bestående av havregrynsgröt med mjölk, honung, russin, solrosfrön och kanel samt ägg och Brämhults goda apelsinjuice.