Precis som de två senaste åren kommer det bli ett träningsläger på Mallorca inför säsongen. Mallis är en fantastisk ö både för cykling och semestrande. Ser verkligen fram emot att spendera nio dagar där i slutet av mars!

Det känns riktigt gött att ha allt klappat och klart nu. Har haft kontakt med några sköningar från Uppsala för att pussla ihop det med flyg, boende etc. Blir hotell med halvpension – perfekt att inte behöva lägga tid och energi på matlagning, disk och massa handlande. Blir en skönare semesterkänsla att slippa sådant! Boendet blir i Alcudia den här gången, vilket passar mig utmärkt i flera avseenden:

  • Boende i storstaden Palma hade varit en garanti för att jag skulle cykla vilse de luxe… Klicka här för att läsa om mitt äventyr i Palmas hamn förra lägret.
  • Kommer ha närmare till min absoluta favoritbacke, Coll de sa Batalla. Lutningen på 4-5% är klockren för längre tröskelintervaller!
  • Som ni bör känna till vid det här laget har jag en stor styrka som cyklist, att alltid leverera när det vankas fika. Om jag inte är helt ute och cyklar vad gäller geografin kommer vi inte ha alltför långt till Petra, den mysiga byn där det serveras ännu mysigare fika.

Med resan bokad fick jag dock lite traumatiska minnen från 2015. Platta partier och en heltaggad slätdragar-Danne framme i spets. Började erinra mig tuggandet i styrlindan, flåsandet och den molande värken i påkarna. För att det inte ska bli en fullt lika diabolisk upplevelse i år tänkte jag att det kunde vara en bra grej att dra av ett testcykelpass här på eftermiddagen. De som är cykelnördiga i allmänhet och pulskurvenördiga i synnerhet, kan säkert se vad jag genomförde för TC-pass idag:

IMG_6519

Avslutar med ett axplock av bilder från Mallorcalägret 2015:

IMG_3652

IMG_3644

IMG_3672

IMG_3678

IMG_3677

IMG_3676

IMG_3682