Idag hade jag ett par småärenden att uträtta och med cykelplaner passade det utmärkt att hoja för att få grejerna fixade. Gjorde väl också mig en avstickare till Leksand – de har trots allt så gott fika där. Väl hemma, 17 mil senare, var ärendena avbockade och jag kunde känna mig nöjd över trampandet.

Först av allt skulle jag skjutsa min kära farmor. Hojade dit, bilade henne till frissan och sedan fortsatte cyklandet. Som vindprognosen såg ut var det lämpligast att ta sikte norrut och (förhoppningsvis) få lite medvind på hemvägen. Med nordliga planer var dagens mål givet: Siljans Café i Leksand.

IMG_4534

Äta bör man… De gånger jag tränar med Ahlstrand säger han alltid: ”du äter väl?”. Han gör helt rätt som tjatar, ofta petar jag i mig för lite under långrundorna. Även om jag klarar av att köra 4-5h på någon enstaka bar är det knappast att rekommendera, då blir det för påtaglig distanskoma resten av dagen

IMG_4535

Var helt outstanding på skylterspurterna, vann faktiskt varenda skylt längs vägen. För att verkligen visa min överlägsenhet satt jag kvar i sadeln, hade händerna ovanpå styret och hade uppskattningsvis 200W när jag bärgade skylt efter skylt. Kanske ska nämna också att jag hojade själv;).

IMG_4537

En låg ansträngningsgrad och att se sig omkring – det är distans det! Något som också är distans är…

IMG_4538

…att fika!!! För mig – som den fikacyklist jag är –  är detta helig tid. Planenligt blev det Siljans Café och när jag rullade igenom bygden märkte jag att semestertiden är kommen. Det vimlade av folk och jag kan bara säga att jag förstår alla som semestrar i Leksand och i resten av Siljansbygden. Gemytliga byar, vackert och sjönära, det är grejer det. I och med att jag skulle vara ute rätt många timmar fick det bli en stadig macka med salami, brie och pesto, mycket smarrig.

IMG_4540

Kosan styrdes vidare över Romma och de andra småbyarna som jag inte kan vid namn. Backigt de luxe, men med lätta växlar och fokus på att njuta av fin bebyggelse snarare än att plåga sig, tog sig även en tjockisspurtare som jag upp över krönen. Vid vägvalet Sågmyra eller Rönnäs räckte det med en millisekunds betänketid för att rata Sågmyra. Med TCT i färskt minne var det inte alls lockande med Hisvålabackarna. Branta stigningar, skitben och en formtoppad Emil Lundmark i sällskapet var inget större nöje… Att istället ta över Valsan är på intet sätt platt, men de motluten är i alla fall klart mer hanterliga.

IMG_4542

Övre Valsan

IMG_4544

Nästa spikade anhalt var Falun där jag hämtade ut lägenhetsnycklar. Jag flyttar in till Falun för att från och med hösten inleda idrottstränarstudier, ska bli skitskoj att plugga något som man verkligen gillar=)!

IMG_4543

Innan jag var hemma blev det ett nytt besök hos farmor för snack och saftdrickande. Hon var nöjd med frisyren och jag var nöjd med över fem timmar i sadeln. För den som är nyfiken på dagens rutt kan ni kika här.