Första velodrompasset på kanske tre månader blev inte direkt någon mjukstart. Nejdå, jag hakade på när landslagstruppen hade sin upptakt inför kommande race utomlands. Våra poänglopp fick det att svida på bra i de högkadensovana påkarna, men varför klaga över lite (läs mycket) mjölksyra när man har skitskoj?

Som vädret har varit idag har det inte varit någon typisk dag för bana, men när förbundskaptenen David Mayer undrade om jag ville köra ett pass ihop med ungdomarna i landslaget var jag inte sen med att tacka ja. Tyckte det kändes roligare att trampa med ett gäng snabbingar än att sticka ut på racern och avverka intervaller på egen hand. När jag hämtade ut jonnen fick jag snart på pränt att den har stått alldeles för länge, ett lufttryck i tuberna på fyra bar vittnar om ett längre uppehåll…

Fartinslagen lät inte vänta på sig. Efter uppvärmningsrull var snart Mayer uppe i banan på elcykeln och när han svischade förbi gänget och plingade visste vi vad som väntade – ned i bocken och tugga styrlinda i hög fart! Kände när det gick på som mest med vår pace att rundtrampet inte var på topp, blev en del studsande i sadeln. Nog för att jag kör hög kadens på landsvägen, men det är inte direkt så att jag håller 150-kadens på racern.

Passet fortsatte med ett par poänglopp och kan väl summera min insats med att jag var ojämn. Lyckades gå solo vid något tillfälle samt ta en spurt, men lika fort som jag hann få upp farten på ekipaget, lika fort tog mjölksyradöden kål på mig. Både en och två gånger slutade mina attacker med att jag blev toktrött, fick hoppa över nästa poängspurt och unna mig ett respitvarv in i loppet igen. När de gick vidare med Madison – tvåmannarace där man slungar iväg sin medtävlande – tackade jag för mig. Dels hade jag inget mer att ge fysiskt och dels ser det lite väl spännande ut att hålla på med slungningar i höga farter.

På min Facebooksida (klicka här) har jag lagt upp film från ett av poängloppen.

IMG_4573

David och Preben demonstrerar hur en Madisonväxling går till

IMG_4570

Ett steg närmare ny racer. Precis som tidigare kommer jag sitta på en Specialized S-Works Venge