Även om jag inte har några nämnvärda ambitioner för tävlingssäsongen 2015 kommer det bli ett utomlandsläger. Vecka 11 drar jag och ett par cykelpolare till Mallorca – min absoluta favorit som cykeldestination.

Det är inte första gången som jag överger dubbdäcks- och behöva-20-lager-kläder-cyklingen här hemma i Sverige. Inför förra säsongen var jag faktiskt iväg i två svängar, först till Gran Canaria och sedan Mallis. Har även testat på spanska fastlandet i form av Torrevieja. Alla läger har varit trevliga, men för mig är det ingen tvekan om att Mallorca är bäst. I och med att jag inte är någon flugviktare tycker jag inte att det är någon höjdare att släpa sig uppför bergen på GC dag ut och dag in. Visst finns det backar på Mallis också – vissa som jag till och med gillar – men cyklingen är betydligt mer varierad. Om man vill klättra är det bara att bege sig upp till ”Piggen” och Sa Calobra medan den södra delen av ön inte alls är lika backig. Dessutom är det överlag bättre asfaltsstandard än på Gran Canaria.

Nytt för i år är att boendet blir i Palma, inte Alcudia som tidigare. Det gör ju att vi får testa lite nya vägar och när vi inte cyklar kan det vara skoj att bo i storstan.

Nu tycker jag genast att tiden fram till racerpremiären på hemmaplan känns mer överskådlig. Att ha ett par velodromtävlingar samt detta läger att se fram emot gör det mer motiverande att sätta sig på testcykeln och ta sig någon vinterdistans med klubben=).

Avslutar med lite bilder från Mallorca förra året

Mallis15

Mallis18

Mallis37

Mallis38

Mallis103