Att köra tröskelintervaller, i synnerhet på testcykel, kan kräva sitt pannben. I regel är intervallerna långa och med en konstant belastning blir trampandet lätt monotont. Ett knep som jag använder ibland för trösklarna är att utföra dem som en pyramid. Personligen tycker jag att det blir snällare mentalt att variera längden på intervallerna än att hålla sig till klassiska 8-2or (8 min arbete, 2 min vila).

thumb_IMG_6605_1024

Inför testcykelpasset skissade jag ihop mitt tänkta pass. Dels för att lätt kunna räkna ut den totala intervalltiden och dels som kom-ihåg om jag skulle bli glömsk mitt i flåsandet… En total intervalltid på 46 minuter fördelad på sju stycken intervaller, alltid med 2 min vila mellan intervallerna. Fyraminutersintervaller är egentligen i kortaste laget för trösklar. De har jag mer med för att komma igång och sedan som en go avslutning som sista intervall. I min skalle känns det som att passet är ”färdigt” när 10 minutåren är gjord – gött att få kortare och kortare intervaller!

thumb_IMG_6607_1024

Är väldigt förtjust i havregrynsgröt. Har det alltid till frukost och efter dagens TC-pass hade jag det även som återhämtningsmellis.

thumb_IMG_6601_1024

Var med i gårdagens Mitt Dalarna (Dalarnas Tidningars gratistidning). Karin Diffner och Lars Dafgård på DT har varit väldigt bra att ha med att göra. Proffsiga och humana i bemötandet, vilket har känts skönt i och med att utbrändheten har en del jobbiga beröringspunkter

thumb_IMG_6602_1024

thumb_IMG_6603_1024