Det finns något som har stressat mig de senaste veckorna. Det har varken varit den egna formen eller att börja tävla i elit, utan det har handlat om materialet. Efter lägret på Mallis konstaterade jag tråkigt nog att bakgaffeln var sprucken på Vengen och att få fram en ny ram är inte något som är gjort i en handvändning. Ett tag var jag osäker på om jag skulle hinna få någon ny jonne innan Östgötaloppet, men idag var jag äntligen iväg och hämtade den. #gladkille=)

ny hoj5

Nere i Stockholm för att hämta hem den nya pärlan. Tusen tack till Erik Lundborg som hade vänligheten att låna ut sin kärra över dagen, guld värt det=)!

Vad är då skillnaden mot min förra Specialized S-Works Venge? Är den lättare och mer aero? Nix, det är precis samma stuk på ramen – den enda skillnaden är att färgsättningen är ny och som den UCK-åkare jag är var valet givet att ta den svart-röda varianten när de olika färgsättningarna presenterades. Att fortsätta köra på Venge kändes helt rätt, jag har varit helnöjd med den modellen och den passar mig bra. Och så är den ju asfrän, bara en sån sak=)! Den väsentliga skillnaden är att jag nu sitter på en hel ram, något som känns jäkligt bra såklart=)!

 ny hoj2

Två fel: med ny färg på ramen så passar inte alls mitt P2M till det övriga. Men givetvis har jag tänkt på det så imorgon kommer (förhoppningsvis) ett nytt plasthölje i rött så att jag inte behöver skämmas på Östgöta för dålig färgmatchning. Hur snabb jag är gentemot de andra vet jag inte, men jag ska i alla fall ha det snyggaste ekipaget! Och så kan det ju vara bra att få på pedaler också…

ny hoj4

Den nya ramen förärades med ny kedja och kassett. Efter att ha dragit av en kedja i höstas tar jag alltid för vana att byta kassett och kedja samtidigt så att de håller samma skick. #manlärsigavsinamisstag

ny hoj3

En nyhet är också att det åkt på sprintknappar till Di2-gruppen. Har funderat länge på att skaffa det och när storspurtarn Ahlstrand sade att det är bra skit så bestämde jag mig helt. Klockrent att ha när man är nere i bocken, oavsett om man spurtar eller ej just då. Rekommenderas starkt!

Dagens pass bestod av en del högintensiva inslag, ett par backintervaller och något igångdrag, för att göra en sista finputsning av formen till Östgötaloppet. Egentligen kändes inte påkarna nå vidare, utan jag körde mest på inspiration och glädje över att ha en ny hoj i min ägo. Uppenbarligen gick det i alla fall bättre än det kändes, både utifrån vad watten visade och det trevliga i att en klubbkamrat fått ett Strava-mejl ikväll. Som den tävlingsmänniska jag är kan jag alltid kräma ur mig lite extra när det blir tävlingsmoment, såsom att gå för Strava-segment;).

ny hoj

Och så avrundar vi detta inlägg med en oseriös bild också, svårt att bara ta seriösa bilder när man är på gott humör=)!