På söndag är det dags för Skandis GP, ett lopp som består av en timmes konstant lidande. När det inte klättras uppför Slottsbacken är det kullersten eller snäva kurvor. Mitt i all smärta är det ändå ett förbaskat roligt race. Det är inspirerande att tävla mitt i Uppsala och göra det inför massa bekanta.

Tid: Start kl 10.30 på söndag (10/5)

Plats: Slottet i Uppsala

Distans: Ca 30 km (15 varv)

Segrare 2014: Henrik Lundberg

Favoriter: Henrik Lundberg, Nisse Karlsson och Adam Axelsson

Det faktum att Skandis CP ingår i Seniorcupen i år syns i startlistan, det är nämligen så att många av storfräsarna i senior är anmälda. Hela topp tre från Hammarö 3-dagars kommer till start. Lägg där till Gunnar Bäckgren (totalvinnare Seniorcupen 2014), fjorårsvinnaren Henke och den alltid starka Canyonduon Nisse Karlsson och Gustav Dejert. Utifrån min erfarenhet av årets startfält kan jag på rak arm plocka ut åtminstone tio cyklister som har kapacitet att vinna GP:et, så bra klass är det faktiskt.

Vad har jag då för förväntningar på mig själv? Tja, i och med det fina startfältet vet jag att det kommer bli tufft. Det finns både åkare som kan avgöra i Slottsbacken och spurta snabbt. För topp tio kommer det krävas mod ned till Domkyrkan, ”punch” uppför Slottsbacken och taktisk smartness. Jag kommer inte ha något uttalat resultatmål, utan hoppas på rappa ben, att jag kan ha roligt mitt i all mjölksyra och att jag spelar mina kort rätt. Varje varv kommer bestå av taktiska beslut – och ett beslut kan vara skillnaden mellan pallen och utanför topp tio. Om jag efter de 15 varven känner att jag fick ut max av min dagsform kommer jag vara nöjd, vad det sedan ger för placering återstår att se.

IMG_4066

Ingen lysande väderprognos direkt, blöt kullersten är ingen större hit…

Avslutar med lite bilder från förra årets upplaga

Skandis 2014 Jan Lindberg2

Skandis 2014 Eva

Skandis 2014 Eva4

Skandis 2014 Pär2