En månad efter TCT-avslutningen och med off season i bagaget är det åter dags att tävla. Nu och framöver under vintern är det velodromrace som gäller, ett kul inslag i grundträningslunken.  Har inga förväntningar på mig själv för morgondagen på banan.

En kul nyhet för denna vintersäsong är velodromcupen som består av fyra deltävlingar fram till SM. Min tanke är att ställa upp på alla race. Inte så mycket för att jag vill nå tävlingsresultat, utan mer som bra och rolig uppladdning inför SM i februari. Tävlingarna består av följande moment:

Tidslopp (3 varv)

Förföljelse (3 km)

Scratch (24 varv)

Eliminering

Poänglopp (40 varv)

På grenarna med individuell start, dvs. tidslopp och förföljelse, har jag minst chans, tror jag. David Mayer är alldeles för snabb på tre varv för att någon annan ska vara i närheten och för förföljelsen har jag inte tillräckligt bra slätdrag för att rubba starkingar som Petter Mattsson och Preben Larsen. Jag tror mig ha större möjligheter på de långa grenarna, om jag får loppen dit jag vill. Dock finns det ett litet problem här, nämligen att de andra inte lär vilja ha samma scenarion som jag…

Det finns många duktiga att se upp med, förutom tidigare nämnda åkare. Viktor Lundmark är en jobbig rackare att möta med sin attackvillighet, Lasse Myrberg kan köra eliminering i sömnen och Felix Nisell har kört fort även på internationella race. Jag har faktiskt ingen aning om hur jag står mig i startfältet. Min enda förhoppning är att ha roligt och få finfin träning!

IMG_5712

Har planerat min uppladdning väl, först låta benen jobba på ”trärondellen” och sedan raka dem. Med alldeles för håriga påkar kan det behövas en påminnelse i mobilen att snygga till sig!