Som många andra hade jag vilodag igår. Idag – efter 11 timmars sömn – är i alla fall träningsåret igång. Blev ett velodrompass och fick precis det svaret som jag ville efter min off season i december, nämligen att motivationen var god. Nu hoppas jag få till en månad med god träningskvalité och mycket cykelglädje.

IMG_6287

Zappade runt lite på TV:n i morse och fann detta, en velodromtävling från i höstas. Rätt kul och lärorikt att se storfräsare som Laura Trott och Owain Doull in action

IMG_6288

Och till det morgonkaffe, såklart!

IMG_6290

Förmiddagen på ”trärondellen” bestod av ett öppet träningstillfälle. Med utvilad kropp och god motivation bestämde jag mig för att köra mitt eget race med fyra stycken tröskelintervaller á 9-11 minuter. Perfekt med dessa pass att ha möjlighet att blåsa på lite mer uppe på blå linje – om man känner för det.

IMG_6294

En kopp kaffe, sarghäng och (cykel)snack efteråt. Hade verkligen kul på banan idag! När jag i samband med boksläppet första december bestämde mig för att ha off season på obestämd tid hade jag tre primära syften. 1) kunna lägga fokus på boken/företaget 2) ladda upp cykelmotivationen 3) minska pressen att träna. Att jag har kallat denna period för off season är dock inte detsamma som att jag har legat på sofflocket hela tiden. I fysisk mening har jag hållit igång – december bjöd på 40 träningstimmar – men jag har varit väldigt snäll mot mig själv mentalt vad gäller träningen. Det har blivit en del löpning, när jag inte har känt för testcykel har jag tagit en sväng på cykelcrossen istället och när varken tid eller lust har funnits har jag skippat att träna helt. Nu är cykellusten större igen och tanken är att, med input från coach Marcus Ljungqvist, hoja lite mer strukturerat framöver.

IMG_6296

TV-soffan + kokosfylld choklad + Vinterstudion = skön återhämtning