Bjäre Runt, 80 km motionslopp, gick väl bra. Startade med ”snabbegruppen” och var en av de fyra snabbaste in i mål, ett par minuter snabbare än 2012 då jag tog mig an detta lopp senast. Hade en rolig förmiddag i sadeln, fick god träning och lyckades med den inte helt smickrande bedriften att köra fel.

Regn eller inte? Det var morgonens stora huvudbry. När väckarklockan ringde 05.15 i morse kollade jag ut genom fönstret och stämde av mot YR- och SHMI-appen. Uppehåll enligt norskarna och ösregn enligt svenskarna, hmm. Äh, vad tusan, det var uppehåll ute och jag höll tummarna för vänliga vädergudar. Intog min frukost och bilade sedermera till starten i Ängelholm.

IMG_4934

Ett par minuter innan start fick jag mig så en riktigt stor överraskning. Där stod nämligen Albin Larsson, en av lagkamraterna i Borlänge CK:s elitlag. Jag hade ingen aning om att han skulle köra och med den ena hemmahörandes i Borlänge och den andra i Växjö var det en stor skräll att vi tävlingscyklister skulle sammanstråla på ett motionslopp i Ängelholm.

IMG_4933

Från start var vi uppskattningsvis 30-40 personer som ville köra lite snabbare. I takt med att farten skruvades upp decimerades skaran betänkligt och snart var vi nere på åtta cyklister. Benen var helt okej utan att för den delen kännas sprättiga. Gjorde mitt bästa för att uppfylla dagens mål – att få god träning – genom att vara dragvillig. I de inledande slakmotorna, i synnerhet när vinden låg fel, sved det på ganska duktigt i påkarna när man skulle ta sig fram för sin förning i vår belgiska kedja. Dock var vi inte framme vid dagens stora kraftprov: Kattviksbacken.

Hade upplyst Albin om denna backe på förhand och de andra i gänget behövde uppenbarligen inte upplysas om denna stigning eftersom farten slogs av ordentligt mellan Båstad och Kattvik. Med vetskap om Kattviksbackens existens på Strava såg jag ingen anledning att komma över krönet fräsch (läs jag maxade). Albin var med på noterna och tog vid när jag började känna mig mosig, något som inträffade per omgående som den tjockisspurtare jag är. Resten av klättringen satt jag på hjul och flåsade hejvilt. Med lucka ned till resten fick så Albin en lysande idé, att vi skulle försöka hålla undan resten av loppet. Den planen sprack efter en så där 100 meter – för då körde vi nämligen fel. Lärdom: ett redan dåligt lokalsinne förbättras inte av Vo2max-belastning…

Efter det missade avtaget fick vi så slita oss ikapp och de resterande 2,5 milen bestod av fyrmannalagtempo tillbaka till Ängelholm. Av det utlovade skitvädret märktes inte så mycket. Under sista halvtimmen kom det några regnstänk, men inte något som störde direkt och väl i mål blev det återigen uppehållsväder.

IMG_4935

Jag och dessa tre herrar hade mest bråttom idag på Bjäre Runt.

Tack till arrangörerna Snapphanarna och även till dagens sällskap som stod för starkt dragjobb=)!