Den gångna träningsveckan har lagts upp med Mallorcalägret i åtanke. Under veckan blev det en del styrkeintervaller för att få samma känsla som rejäla backar och idag drog jag av det sista längre passet innan det bär av på lördag. Nu blir det extra vila för att komma med fräscha påkar till cykelparadiset.

IMG_3597

Lite av dagens utrustning. Och så klart på med en massa kläder, det dröjer ett tag innan Borlänge bjuder på kort-kort-väder…

De senaste distanspassen har gått förvånansvärt bra med tanke på hur få långkörare som det har blivit under vintern, det är säkerligen så att jag fortfarande kan leva en aning på all mängdträning under 2014. Ser jag bara till att skippa trisstempo och fylla på med ett par bars under rundan går det finemang att skrapa ihop 4-5 timmar i sadeln, vilket känns positivt inför Mallis. Sen är det klart att det blir en annan femma när backarna snarare består Puig Major och Sa Calobra än ett par motlut i Dalvik. Menmen, med 11-28-kassett och eget tempo ska nog även jag – med mina jag-får-god-mat-hemma-kilon – kunna släpa mig uppför klättringarna.

Dagens utmaning var den hårda vinden, i synnerhet när det blåste från sidan. När jag hojade över de öppna fälten förbi Milsbo och hade cykeln lutad 20-30 grader försökte jag föreställa mig att jag var Tom Boonen. Klassikersäsong, 2012-form och iväg på soloutbrytning. Dock väcktes jag ur drömmen när jag kollade på hastighetsmästaren, ynka 20 km/h, och hörde den osmorda kedjan gnälla… Innan jag var hemma till värmande dusch, lunch och VM-femmilen hanns det med ett snöfall. Med snålblåst och snö längtade jag verkligen till Mallis!