Sedan jag gick upp i elit har jag inte velat sätta onödig press på mig själv med resultatmål, men har någonstans haft en dröm om att bli topp tio på något race – och idag blev jag det. Min tredagarsvila under veckan har gjort underverk med påkarna och det hjälpte mig att bli nia på Arlanda Test Track – SÅ JÄKLA NÖJD=)!

Test Track 10

Fika – ett skäl att svänga förbi Norberg på körningen mellan Borlänge och Uppsala

Test Track 11

Lite ny look på jonnen med de nya tuberna (Continental Sprinter). De förra hade gula kanter, inte alls lika cleant till en svart hoj

Skitkänslan på Bureloppet i söndags var nog en nyttig väckarklocka för mig att tagga ned träningen lite. När man älskar att hoja och har höga ambitioner är det lätt att kötta på för hårt. Beslutet att låta hojen stå i tre dagar är nog det bästa beslutet jag har tagit i år. Igår fick jag indikationer om fina ben – och dagens uppvärmning bekräftade att det fanns där även idag.

 Test Track 3 Robin

Fysfenomenet Jonas Bohr nålar min nummerlapp innan start. Gång efter gång får jag stryk av 48-åringen och idag var inget undantag (han blev sexa). Är det möjligen så att man ska heta Jonas för att vara vass cyklist=)?

Precis som vanligt satte det av i hög fart på den tekniska och kurviga Test Track-banan. Hög allmän fart och ett gäng attacker från en rad olika cyklister. Om jag hade varit lika dålig som i Halmstad hade jag åkt av på direkten! Tack och lov fanns rappheten där så behövde inte stressa upp mig när det blev lucka på ett par meter efter någon kurva (hej dålig kurvteknik).

Test Track 2 SMACK

Den som tror att Jonas Ahlstrand chillade i väntan på spurt har helt fel. Här en av alla attacker från GiantShimano-åkaren. När Jonas gick blev det redig stress i klungan, det hojtades massa och small överallt för att det skulle petas i tyngre växlar…

Test Track 5 Robin

Hannes och Jesper från vårt lag testar lyckan med en attack

Test Track 1 SMACK

Test Track 4 Robin

Efter att fältet gång på gång hade återsamlats stod det klart att det skulle bli klungspurt. På denna bana är det svårt, för att inte säga nästan omöjligt att få en utbrytning att hålla. Med en viss Jonas Ahlstrand i fältet var den högsta platsen på podiet spikad – och vi dödliga fick göra upp om resten av topplaceringarna. Dessvärre låg jag, som vanligt, för långt ned i klungan in på sista varvet och det krävdes hetskörning för att ta några platser inför upploppet. Alltjämt långt ned genom sista kurvan och min riktiga spurt var egentligen att komma upp bakom Staffan & Co. Väl där satt jag fint inför sista 200 m. Bara att panga på igen – tänkte jag. Benen ville annat, de var totalt döda och det slutade med att jag skamset fick övergå till sittspurt för att jag var så trött och det handlade mest om att inte tappa placeringar. Alltså det där upploppet, shit vad långt det är! Om man tror att det går att spurta redan efter sista kurvan är man ute och cyklar…;)

 Test Track 8 Robin

Dagens prispall: 1a Jonas Ahlstrand, 2a Erik Wallén och 3a David Bartolomé. Vi i UCK får vara nöjda med tre åkare på topp tio. Se resultatet här

Test Track 7 Robin

Test Track 9

Stora mängder choklad till vinnaren och Bella var inte sen att bjuda runt, me like:D!

Vill passa på att ge fotocred till SMACK och Robin. SMACK ska även ha cred för ett trevligt arrangemang=)!

Imorgon ska jag och helgens roomie, ”Boddan”, fikacykla, vilket innebär en målsättning att spendera mer tid på själva fikandet än att hoja. Inga konstigheter=)!