Det fanns egentligen någon slags plan att kanske kravla sig iväg till gymmet idag, men i samma veva som solen började ligga på bestämde jag mig för att här ska det bannemej inte tränas inne. 13 grader i oktober är inte så illa, här ska det rastas racer minsann!

Det vore en direkt lögn att påstå att det fanns något upplägg för passet – när jag begav mig hemifrån visste jag varken vart det skulle hojas eller om det skulle bli rull eller någon intervall. Jaja, när jag fick lite grepp om vindriktningen fick det i alla fall bli att ta kurs mot Torsång. På ett eller annat sätt hamnar jag nästan alltid där på mina rundor, tycker det är så vackert längs Dalälven.

Inledde med en tröskel från Buskåker och väl i Torsång fanns det en plan att ta en andra tröskel förbi kanotstadion. Dock hann jag knappt inleda intervallen innan jag lessnade ur; vatusan här blåser det inte som jag tänkt mig och inte fanns det mycket till trafik att (försöka) pacea bakom heller. Latmasken inombords manade mig att ta´t lugnt – och så fick det bli. Sedan blev det en mix av rull, någon backattack och peta i tunga växlar i motvinden för att dra lite styrka.

Efter att tidigare ha följt träningsprogram som ofta sträckte sig någon månad och haft tävlingarna kategoriserade utifrån prioritet, är det jätteskönt att hålla igång ostrukturerat. Det enda jag är hård med är att inte köra för långa pass eller att missa vilodagarna, en absolut nödvändighet för kroppen inte ska kollapsa igen. Annars kan det bli lite vad som helst, den här veckan har det blivit fyra olika träningsformer: lvg, velodrom, löpning och gym. Variation förnöjer=)!

IMG_3015

Tror att detta var årets sista racerpass så kändes som en god idé att göra en ordentlig rengöring