…Får aldrig kyssa vackra flickor, sägs det. Det säger väl hur jag körde på slutet av SMACK-GP:et i Knivsta. Hade det egentligen helt serverat på silverfat för att kunna komma riktigt bra, men spelade inte mina kort rätt och fick aldrig läge att spurta riktigt. Jaja, får väl försöka se något positivt också. Fick finfin träning och drog till med ett redigt watt-pers också=).

SMACK 23e apr3

En Skandis-BMW, två S-Works Venge på taket – mot Knivsta!

SMACK 23e apr2

Klart det ska hojas SMACK, det bjuds ju på fika=)! #fikacyklist

Fick det precis som jag ville – nästan

Det var inget dåligt startfält som ställde sig på startlinjen i Knivsta ikväll. Mr Pro Tour Jonas Ahlstrand, fyra grabbar från vårt continentallag Firefighters, ett gäng vassa elitåkare och andra snabbisar utöver det. Med så många kompetenta cyklister till start kunde det bara bli åka av – och det blev det. Överlag var farten hög och det kryddades med ett gäng utbrytningar och attacker.

Den mäktigaste attacken var när Ahlstrand bestämde sig för att lämna klungan bakom sig och ansluta till de framförvarande utbrytarna. Var rätt skoj att sitta i klungan då och se reaktionen hos de andra. Man såg stressen hos de andra – shit, här kan det bli en utbrytning som kan hålla – och alla kollade på varandra i hopp om att någon skulle försöka följa. Kanske tur att alla insåg sin begränsning och inte försökte hänga med Jonas, det hade varit att ta livet av sig själv, typ. Efter x antal småutbrytningar syddes i alla fall fältet ihop och det blev alltmer uppenbart att det skulle bli klungspurt. Me like=)!

Med två varv kvar låg jag längst bak i främsta klungan tillsammans med Jonas Ahlstrand. Snackade lite och han sade åt mig att ta hans hjul framåt i fältet inför spurten. Att få hjul på någon som spurtspöat världsåkaren Boahanni är klockrent, kan inte bli bättre! Problemet var bara att jag schabblade bort mina chanser helt. För feg, för orutinerad, ja, mycket kan sägas om min körning inför spurten, men bra var den INTE! Jag kom bort i klungan, valde fel linje genom de sista kurvorna och väl i spurten fanns det ingen plats åt mig – jag var instängd – och först med 50 meter kvar fick jag lite fritt spelrum. Alldeles för sent, så klart. In över mållinjen som 7-10e gubbe kanske. Vet inte exakt och bryr mig inte så mycket om placeringen heller, är mest bitter över att jag inte gav mig själv chansen till att battla på riktigt i spurten. Har absolut ingenting att skylla på, det var helt min egen oförmåga att positionera sig som fällde mig idag. Jaja, är väl bara att studera youtube-klipp på Cavendish för att lära sig hur man tar sig fram i spurten samt köra många race för att få mer rutin.

Två positiva saker

Nu ska jag i alla fall sluta vara självkritisk och bitter, ska försöka hitta lite positiva aspekter också. Först och främst är det kungligt bra träning med dessa träningstävlingar, finns inget bättre och roligare sätt att utvecklas som cyklist. Hårdkörning i 40-45 min är super inför kommande tävlingar=)!

Något jag också är nöjd med är att jag noterade nytt pers för maxwatt, 1550W. Har väl haft 1500W som lite drömgräns så känns gött att ha klarat det nu=).

SMACK 23e apr

Häng, fika och eftersnack efter avslutat race. Tack till alla inblandade, och i synnehet Knivsta CK, för kvällens cykeltrevligheter=)!

Resultat