Ja, dagen har varit explosiv både i den bemärkelsen att det kändes som att påkarna skulle sprängas av mjölksyra på velodromen och även för att flera övningar har haft explosiv karaktär.

Solskenscyklisten inombords fick komma till tals i morse. Träningsplanen var att genomföra något Vo2max-aktigt, men med rejäl blåst och regn på ingång var jag 0% pepp på ett landsvägspass. Nej, bättre då att rulla cykelcrossen över Kvarnberget för att ta sig till velodromen.

IMG_5189

Försökte helt enkelt att köra Vo2max på ”trärondellen” istället. Första femminutaren gick fint, andra gick an och på tredje intervallen blev jag både trött och tröttnade på mjölksyragnetandet. Övergick till något som jag gillar desto mer, sprint. Dunkade på med fem stycken flygande varv med 5-6 minuters vila mellan varje försök. Om någon reagerar över den långa vilan kan jag förklara bakgrunden. På så korta maxinsatser har kroppen ett speciellt raketbränsle – kreatinfosfat – som behöver ett gäng minuter för återställas till bra nivåer. Kortare vila = sämre kvalité på intervallerna.

IMG_5210

Under eftermiddagen hade vi lektion uppe i friidrottshallen och efter genomgången passade jag på att fixa ihop material till vår kommande rörelseanalys. Vi har i skoluppgift att filma och analysera löpning, hopp eller kast och för min del föll valet på denna gymfavorit, upphopp med skivstång. Elias filmar och Klara plåtar i bakgrunden.

IMG_5211

Som den sportnörd jag är så har skaffat både Viaplay och Eurosportplayer – att kunna se fin fotboll och cykling är i det närmaste existensminimum för mig;)! Och vad passar bättre än ett par fina burgare till? Det enda som saknas är väl en god öl, men den får jag väl ta imorgon kväll efter TCT, om jag har gjort mig förtjänt av det